Kapcsolat

Gaming

Most már tényleg Kelet-Ázsiába látogat az Assassin’s Creed?

Előbb-utóbb csak bejön a tipp…

blank

blank

Nagyjából mióta a 2007-ben indult orgyilkosos széria, az Assassin’s Creed sorozattá nőtte ki magát, azóta pletykálják minden egyes leendő bejelentés előtt, hogy a bérgyilkosok most már tényleg Ázsiába látogatnak. Nincs ez másként most sem, az Assassin’s Creed Valhalla megjelenése után, de még a két, hozzá tervezett fizetős kiegészítő elkészülte előtt újból hallani ilyen hangokat. Párizs és Írország után tehát újból felcsillant a remény, hogy az újabb felvonásban a Távol-Keletre látogathatunk majd.

Ugyan technikailag már jártunk Kínában az Assassin’s Creed Chronicles-trilógiában, és az Assassin’s Creed: Dynasty képregényekben, de itt és most (is) a “teljes értékű” sorozat egyik epizódjának készülő játékról van szó. A pletyka számos helyen ütötte fel a fejét, eredeti forrása lenyomozhatatlan, és nagyjából egyetértenek abban, hogy a Ubisoft Sofia műhelyében készülget a következő epizód, mely a Valhalla támogatásának lejártával kerülhet a rivaldafénybe. A helyszín pedig újfent a középkori Kína és/vagy Japán, melyről már annyiszor láttunk koncepciórajzokat, vázlatokat.

blank

A szóban forgó Ubisoft Sofia eddigi munkásságát az Assassin’s Creed Origins: The Curse of the Pharaohs DLC és a 2014-es Assassin’s Creed Rogue teszi ki. Így felmerül a kérdés, hogy mennyire megalapozottak a pletykák, hiszen “nagy” munkát még nem bíztak a szófiaiakra. Persze meglehet, hogy ahogy az a sorozatnál lenni szokott, több stúdió együttműködéséből fog megszületni az újabb epizód. Persze ez már nagyon erős találgatás, úgyhogy kéretik mindezt fenntartásokkal kezelni, amíg hivatalosan be nem jelentik, vagy legalább utalnak rá. Mindenesetre tény, hogy lassan gyakorlatilag a összes, popkultúrában közkedvelt nép felöltötte már a templomosok és/vagy asszasszinok gúnyáját, ahogy a reneszánsztól eljutottunk az ókorig, majd vissza a középkorig. Magyarán kezdenek kifogyni a lehetőségekből, már ami a helyszíneket illeti, és előbb-utóbb be kell jönnie a híreszteléseknek.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak