Kapcsolat

Gaming

Újfent mozgásban a Back 4 Blood, a látottak alapján pedig igencsak brutális zombilövöldének nézünk elébe

A zombikat lelövik, ugye?

blank

blank

Az annak idején a Valve gondozásában megjelent Left 4 Dead-et a ma Turtle Rock néven ismert stúdiónak köszönhetjük, és ugyan a második, 2009-es etap óta jöttek és mentek a zombigyilkolászós kooperatív játékok, melyek közt akadnak jobb és rosszabb darabok is, olyat, mint a stílusalkotó Left 4 viszont aligha találni a felhozatalban. Jó pár mellényúlás után úgy fest a dolog, a készítők most visszakanyarodnak a kétszer is bevált recepthez annak érdekében, hogy tető alá hozzák a már most is a Left 4 Dead trónkövetelőjeként említhető Back 4 Blood-ot. Ha pedig a látottakat két szóval kellene jellemeznünk, akkor a déjà vu (vagy nosztalgikus) és a brutális lenne az.

A Back 4 Blood-ot 2019-ben jelentették be először, de videóval együtt csak alig egy hete láthattuk a The Game Awards 2020 keretében. Azóta lefutott egy zártkörű alfateszt is, melyből az is kiderült, hogy mely pontokon különbözik a játék a nagy elődtől, és azt kell mondjuk, a csecse látványon kívül nagyon sok mindenben nem: a zombiirtás még mindig ugyanolyan véres móka, mint eddig volt. Újdonságnak számítanak azonban a karakterek passzív képességei (Killing Floor okozta PTSD visszatér): Evangelo gyorsabb és időnként gond nélkül megléphet az őt megragadó ellenfelek szorításából; Holly közelharcban pusztít; Walker extra életerővel és lőszerrel bír, míg Hoffman több felszerelést és tárgyat cipelhet magával. A mutáns szuper-zombik – legalábbis amiket eddig láthattunk – ezúttal Bruiser, Hocker/Stinger és Retch névre hallgatnak, akik egy fokkal talán kevésbé szívósak, mint left 4 deades fajtársaik, de legalább annyira veszélyesek, ha nem vesszük őket kellően komolyan.

Az igazi lényegi változás a “pakliépítős” rendszer, melyben minden egyes biztos ponton húzunk egy kártyát mi is és az ellenfelek is. Úgy kell elképzelni a dolgot, mint egy menet közbeni mutációs rendszert: az itt is jelenlevő direktor még jobban megszívathat minket, de egy kis szerencsével és a megfelelő kártyakombinációkkal – kis túlzással – igazi zombigyilkos terminátorokat alkothatunk és/vagy nagyon szívatós ellenfelekkel találhatjuk szemben magunkat. De nem teljesen véletlenszerű a rendszer, a menüben összeállíthatjuk magunknak a paklit, amiből az említett pontokon húzhatunk – a választási lehetőségek pedig bőségesek, és ebből valószínűleg csak több lesz a megjelenésre.

A pre-alfa verzióban csak Evansburgh volt játszható, ahol négy, egyre nehezedő pályán küzdhettük végig magunkat, és az eddigiek alapján jók a játék esélyei a Left 4 Dead trónjára – persze ehhez még nem árt egy kicsit polírozni, több ellenfelet, pályát és esetleg karaktert belepakolni. No meg nem elszúrni a Versus játékmódot, hogy ne csak kooperatívan legyen brutális. Ráadásul a Back 4 Blood megjelenéséig sem kell már olyan sokat várnunk, ugyanis a jelenleg kitűzött dátum 2021 június 22.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak