Kapcsolat

Gaming

Nagy a baj: a hackertámadás miatt késik a Cyberpunk 2077 javítása

Rájár a rúd a lengyelekre, na.

blank

blank

A Cyberpunk 2077 az elmúlt év egyik leglátványosabb hátraszaltó-után-pofáraesését produkálta, amikor kritikán aluli technikai állapotban jelent meg. A kapkodás és a fejetlenség a játék számos pontján meglátszik, és nem csak a probléma által érintett konzolokon: a CD Projekt Red a felhalmozott bizalmi tőkét egy csapással elherdálta. A beígért javítások sűrűn érkeztek ugyan, de jelentős javulást a Cyberpunk 2077 teljesítményében 1.2-es verziószámra keresztelt patchtől várhatunk – ami sajnos késik, méghozzá az elmúlt időszakban történt hackertámadás miatt.

A hackertámadás következtében a Witcher 3, a Gwent és a Cyberpunk 2077 forráskódja mellett számos dolgozó személyes adatai, személyi azonosítói, útlevélszámai is illetéktelenek kezére jutottak. A támadók később a forráskódokat egy hackerfórumon áruba bocsájtották, és valaki milliós tételt szurkolt le értük cserébe – állítólag azzal a feltétellel, hogy máshol, máskor már nem bocsájthatók áruba az adatok.

blank

Na nem közvetlen folyománya a patch késése a hackertámadásnak, hanem a túszul ejtett adatokért fizetni nem hajlandó CD Projekt Red biztonsági okokból megtiltotta alkalmazottainak, hogy használják a cég virtuális magánhálózatát. Sőt, arra kérik egyes dolgozóikat, hogy a cég IT-csapatához juttassák el eszközeiket, hogy azokat átvizsgálhassák kémprogramok és egyéb kártevők után. Így aztán a munkájukat otthonról végzők gyakorlatilag kényszerszabadságra kellett, hogy menjenek, áll a Bloomberg beszámolójában. És ha a hackertámadás nem lenne elég, mindeközben a fogyasztóvédelemmel is szembe kell néznie a CD Projekt Rednek a Cyberpunk 2077 miatt.

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak