Kapcsolat

Gaming

Nagyon úgy fest, hogy a Bethesda játékok a jövőben nem jönnek PlayStationre

Kockázott a forduló.

blank

blank

Az elmúlt év – és hacsak a Tencent nem húz bele (amire lássuk be, van esély) –, de talán az egész évtized egyik legnagyobb akvizíciója a Bethesda komplett felvásárlása a Microsoft által. Az üzlet mostanra hivatalosan is nyélbe üttetett, ezzel pedig olyan legendás sorozatok vándoroltak a redmondiakhoz, mint például a Wolfenstein, a Doom, a Dishonored, a Fallout, a The Evil Within, a Prey, valamint a The Elder Scrolls. A felvásárlás után sokakban egyből felmerült a kérdés, hogy ez egyúttal azt is jelenti-e, hogy a kiadó címei exkluzívvá válnak, és bizony joggal: nagyon úgy fest, hogy a Bethesda játékok a jövőben nem jelennek meg PlayStationre.

A fáma eleddig arról szólt ugye, hogy “nem kizárt”, hogy “néhány” Bethesda cím Microsoft-exkluzív lesz, de mostanra már biztos, hogy a Bethesda játékai “oda mennek, ahol a Game Pass létezik”, tehát a dolgok jelen állása szerint PlayStation konzolokra semmiképpen sem. Mindezt Phil Spencer, a Microsoft Xbox részlegének atyaúristene mondta, persze kicsit bővebb körítéssel.

blank

“Megpróbálom olyan egyértelműen kifejezni magam, amennyire csak tudom, mert úgy gondolom ez a fair. Nyilvánvalóan nem ülhetek itt és nem mondhatom azt, hogy minden Bethesda játék exkluzív lesz, mert tudjuk, hogy ez nem igaz. Vannak szerződéses kötelezettségeink, melyeknek eleget fogunk tenni, ahogy mindig is teszünk ezekben az esetekben. Vannak játékaink, melyek több platformon is megjelentek és a jövőben ezeket is támogatni fogjuk. Vannak játékosközösségeink, melyeket szeretünk és amelyekbe továbbra is befektetünk majd. És még a jövőben is előfordulhat olyan szerződéses vagy terméktámogatási eset, melyeknek minden platformon eleget fogunk tenni.” – mondta el Spencer, majd folytatta – “De ha egy Xbox vásárló vagy, akkor tudnod kell róla, hogy ez az egész nagyszerű exkluzív játékokról szól, melyek ott jelennek meg, ahol a Game Pass elérhető, ez a célunk. Ezért tesszük az egészet. Ez a felépült partnerségünk és kreatív lehetőségeink gyökere, melyet elhozhatunk az Xbox közönsége számára, és ez lesz az eddigi legjobb az Xbox számára, ha végeztünk itt”.

Röviden és tömören az eddigi címeket támogatni fogják, ahogyan a Deathloop és a Ghostwire: Tokyo időszakos exkluzivitásának is eleget tesz a Microsoft. Aztán viszont már csak a Game Pass-t támogató rendszereken (PC-n és Xboxon) jelennek majd meg a Bethesda játékai. Hiába nem lát rációt a Bethesda az exkluzivitásban, most már más fogja a póráz végét.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak