Kapcsolat

Sorozat

Neil Gaiman szerint a Netflix végzett a The Sandman forgatásával

A premierre azonban sajnos még így is várnunk kell.

blank

blank

Egyre élesebb a streamingháború, a különböző platformok versengenek a nézők kegyeiért (és pénzéért), amit csak és kizárólag minőségi tartalomgyártással tudnak elérni. Így gondolkozik az eddig legyőzhetetlennek hitt Netflix is, a kaliforniaiak az animék és a videojátékok után a kilencedik művészeti ágban, azaz a képregényekben is meglátták a lehetőséget, elég csak a Keanu Reeves (Mátrix, John Wick) által írt BRZRKR-re, Gerard Way (The True Lives of the Fabulous Killjoys) Az Esernyő Akadémiájára, vagy a mindössze egy évad után elkaszált, Mark Millar (Kingsman: A titkos szolgálat) tollából származó Jupiter hagyatékára gondolnunk (akit érdekel a teljes történet, itt megrendelheti a magyarul is olvasható művet). A stúdió ékköve azonban kétségtelenül a The Sandman című kockásból készülő sorozat lesz, amellyel kapcsolatosan jó hír, hogy az alkotó, Neil Gaiman (Batman: Whatever Happened to the Caped Crusader?) szerint a Netflix végzett a show első évadának forgatásával.

A szerző a 2010-es évek óta aktív Tumblr-fiókján árulta el ezt a mindenképpen izgalmas és fontos információt egy rajongói kérdésre válaszolva, aki azt kérdezte tőle, tud-e bármiféle újdonsággal szolgálni a The Sandman kapcsán. Nos, Gaiman tudott, bár a tarsolyában ennél több nem is volt, állítása szerint a stáb most a VFX-el, a zenével és egyéb utómunkálatokkal foglalkozik, így sem a szezon premierdátumát, sem pedig az első előzetes megjelenésének időpontját nem tudja megmondani, csak arra kéri a rajongókat, legyenek türelemmel. Annyit azért még hozzátett, hogy aki a képregényt szerette, gyaníthatóan a Netflix szériájával szemben is hasonló érzéseket fog táplálni.

blank

Erre pedig minden esély megvan, mivel az 1988 és 1996 között megjelent The Sandman története nem éppen egy hétköznapi sztori. A DC Comics és a Vertigo Comics kiadásában megjelent képregény főszereplője Álom, a hét Végtelen egyike, az Álomvilág vezetője, akit 1916-ban egy rituálé során foglyul ejtenek. Rabságából 105 év után szabadul, és elindul, hogy helyreállítsa megtépázott birodalmát. Útja során alkalmi látogatást tesz a Pokolban, Ázgardban és más helyeken, jelleme pedig az idő múlásával gőgösből és kegyetlenből egyre inkább elkezd lágyulni, míg végül kénytelen lesz elfogadni sorsát.

A The Sandman várhatóan valamikor 2022-ben debütál a Netflix kínálatában, a sorozat rendezői Andrés Baiz (Narcos: Mexico), Jamie Childs (Ki vagy, Doki?), Louise Hooper (A szerencse ára) és Mike Barker (A szolgálólány meséje), a forgatókönyvet Gaiman mellett Alan Heinberg (Wonder Woman) és David S. Goyer (Penge-filmek) írta, a főbb szerepekben Gwendoline Christie (Trónok harca), Boyd Holbrook (Logan – Farkas), Charles Dance (Godzilla II. – A szörnyek királya), Asim Chaudhry (Fekete tükör – Interaktív), David Thewlis (Harry Potter-filmek), Stephen Fry (V, mint vérbosszú), Patton Oswalt (Férjek gyöngye), Sanjeev Bhaskar (Yesterday), Jenna Coleman (Mielőtt megismertelek), és Kirby Howell-Baptiste (Megszállottak viadala) lesznek láthatóak. A címszereplő Sandmant pedig Tom Sturridge (Úton) fogja megszemélyesíteni, akiről Gaiman fentebb tárgyalt posztjában úgy nyilatkozott, hogy sztárként fogják kezelni az első évad után.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak