Kapcsolat

Gaming

Úgy fest, nem csak a Starfield és a The Elder Scrolls VI készül a Bethesdánál

War. War never changes.

blank

blank

Azt már a 2019-es E3 óta tudjuk, hogy a Starfield és a The Elder Scrolls VI is készülget a Bethesdánál, még ha egyhamar nem is készülnek el. Aztán egy évre rá, tavaly ősszel a Microsoft dobta le az atombombát: felvásárolták a Bethesda anyavállalatát, a ZeniMax Media-t potom 7.5 milliárd dollár ( ~2 200 milliárd forint) ellenében, mely alkunak a véglegesítésére, ezáltal az akvizíció végére a napokban fog pont kerülni. Ennek kapcsán beszélt az Xbox podcast során a Microsoft játékos-divíziójának feje, Phil Spencer a jövőbeni terveikről, melyeknek nem feltétlenül része a Bethesda soron következő címeinek esetleges Xbox-exkluzivitása – nem mennénk bele a Microsoft vs Sony párharc kérdésébe, de ez összességében így tűnik logikusnak, ugyanis a Microsoft most per pillanat nem a célzatosan Xboxokra készült játékaival tud labdába rúgni.

Jelen pillanatban a redmondiak és a Bethesda kapcsolata távoli, magyarán a jövendő kiadója még nem szól bele a fejlesztők életébe, de később rendkívül fontos szerepet szánnak nekik a Microsoft ökoszisztémájában. A teljes, közel egyórás beszélgetést alább megnézhetitek, mi csak egy részletet emelnénk ki belőle: “A Bethesda csapatok rendkívül fontos szerepet fognak játszani a jövőbeni fejlődésünkben” – kezdte Spencer – “Nagyon izgatott vagyok a Starfield és egy csomó másik dolog miatt, [köztük] a bejelentett és nem bejelentett projektjeik kapcsán, amelyek – azt hiszem – a stúdióink remek adalékai lesznek”.

Persze a lényeg nem is Spencer lelkesedése, hanem az a félmondat, melyben az eddig be nem jelentett projektekre céloz. A nagy kérdés az, hogy a Bethesdára fejlesztőként vagy kiadóként gondolt-e, mikor róluk beszélt, mert nagyon nem mindegy, hiszen az Arkane Studios (Dishonored), Machine Games (Wolfenstein), id Software (Doom) és a Tango Gameworks (The Evil Within) is az ő fennhatóságuk alá tartozik – hogy csak az ismertebbeket említsük. Ha az előbbi, akkor a Starfield és a The Elder Scrolls VI mellett akár a Fallout 5 is készülhet a Bethesdánál. Ha utóbbi, akkor jó eséllyel a még be nem jelentett, de biztosan készülő Wolfenstein 3 vagy az Arkane Studios következő játéka is szóba jöhet, de egy The Evil Within folytatás sem zárható ki – természetesen az esetleges vadiúj IP-ket nem ide számítva.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak