Kapcsolat

Gaming

Nem lesz a Series X nyitócíme a Halo Infinite, 2021-re csúszik a megjelenés

blank

blank

A Microsoft hosszú idő után végre leleplezte az Xbox Series X megjelenési dátumát, ezzel egyidejűleg a 343 Industries pedig a Halo Infinite csúszásáról számolt be.

A játék az Xbox Games Showcase digitális rendezvényen mutatkozott be pár héttel ezelőtt, ahol még az újgenerációs Xbox nyitócímeként promotálták. Ugyanakkor a játékosok koránt sem voltak megelégedve a látottakkal a kissé fapados grafikai megjelenítés miatt, mi több igen népszerű internetes tevékenységgé vált a program kigúnyolása: a bemutatót követve szinte azonnal özönleni kezdtek az infinites mémek, és még egy nagyobb brand, a Domino pizzalánc is beszállt a csúfolódásba, amiért a bemutatóban látható egyik brute NPC teljesen érzelemmentes arccal “fogadja be” Master Chief ütését. Természetesen nem csak az említett képkocka az egyetlen oka a nemtetszésnek, hanem az összbenyomás is, ami miatt sokan a sorozat első felvonásához, a Halo: Combat Evolvedhoz hasonlítottak az Infinitet.

Később a játákért felelős stábból többen is reagáltak a negatív kritikákra, köztük a narratív élményért felelős rendező, Dan Chosich, de még az Xbox marketinges menedzsere, Aaron Greenberg is felszólalt az ügyben: Chosich például azt írta twitteres profilján, hogy nem hagyják figyelmen kívül a kritikákat és szeretnének megfelelni a Bungie hagyatékának, Greenberg pedig azt nyilatkozta, hogy a megjelenésig a játék még nagyon sokat fog fejlődni grafikailag. Hogy az Infinitet ért fogadtatás-e az oka a halasztásnak, az nem tudható, ugyanis a 343 Industries hivatalos oldalán publikált bejegyzés szerint a főbb indokok közt az újfent elhatalmasodni látszó COVID-19 szerepel, de természetesen az is szempont, hogy a játék megfeleljen majd a nagyközönség elvárásainak.

Mindenesetre a Halo Infinite elhalasztása komoly hatással lehet az Xbox Series X eladásaira, ugyanis sokan a program megjelenését hozták fel elsődleges indoklásként, amiért szerintük megéri beruházni az újgenerációs konzolra.

Tehát a Halo Infinite valamikor 2021-ben jelenik majd meg PC-re, Xbox One-ra és Series X-re, a többjátékos módja pedig bárki számára ingyenesen elérhető lesz.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak