Kapcsolat

Tech

Nem lesz többé Samsung Galaxy Note?

Egyszer minden véget ér.

blank

Samsung Galaxy Note 20 színvariációk

A Samsung mindig is az okostelefonok piacának egyik fontos tényezőjét képezte. A nevükhöz fűződik többek közt az első 20 nanométeres, 4GB-os ultragyors mobil DRAM tömeggyártása, a világ legelső hajlítható kijelzős eszköze, a Galaxy Note Edge, illetve az első 3G-csatlakozási lehetőséget kínáló modell, a Gear S – csak hogy néhányat említsünk. Ma ezen téren leginkább a Galaxy S és a Galaxy Note termékcsaládok teszik ki a koreai vállalat telefonos ismérveit.

Az előbbi köszöni szépen, jól van, jövőre érkezik is a Galaxy S21, az utóbbiról, amely több mint egy évtizede a konkurenciánál nagyobb képátlóval csábítgatja a nagyérdeműt, már nem biztos, hogy ugyanez elmondható. Több egymástól független forrás is megszellőztette ugyanis, hogy a Samsung már jövő évtől felfüggesztheti a Galaxy Note termékvonal frissítését. Végül az i-re a pontot a Reuters tette fel, aki iparági forrásokra hivatkozva mindezt meg is erősítette.

Samsung Galaxy Note 20 színvariációk

Az elmúlt negyedév legkelendőbb mobiljainak listáját végignézve talán nem annyira meglepő, hogy a Samsung a termékvonal pihentetésén gondolkodik. Ugyanakkor itt fontos megjegezni, hogy egy csúcskategóriás termék sosem volt / lesz az eladási listák élnén, hiszen azt mindig a közép- és alsó-középkategóriás mobiloeszközök uralják.

Ezen a ponton továbbá joggal merülhet fel a kérdés: mi lesz a sorsa a Noteok egyik ismertetőjegye, az S Pen sorsa? A legkézenfekvőbb és egyben legvalószínűbb válasz az, hogy a Galaxy S21 Ultra kaphatja meg. De még itt sem az alapfelszereltség része, hanem külön megvásárolható csomagban érkezhet majd.

A jelek szerint a Note termékcsaládra való koncentrálás helyett tehát valószínűleg a hajtogatható Samsung Galaxy Fold kerül a fókuszpontba. A lépés logikusnak is tekinthető, hiszen a Samsung S széria és a Note készülékek közötti szakadék évről évre egyre jobban szűkült, legfőbb ideje volt hát, hogy a cégóriás messzebbre tolja a a “túlpartot” (is).

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak