Kapcsolat

Gaming

Nemsokára okosabbak leszünk az Age of Empires 4-et illetően

Végre megtörik a hosszú ideje tartó csend.

blank

blank

Volt idő, mikor a különböző valós idejű stratégiai játékok meghatározó szerepet töltöttek be a videójáték piacon, ám mint oly sok minden másnak, csillaguk nekik is leáldozóban van. Temetni viszont még korai lenne őket, amit jól példáz, hogy az 1997-ben útjára indult Age of Empires sorozat remasterelt változatai szép sikereket értek el a játékosok körében. Talán ennek köszönhetően, talán nem, mindenesetre érkezik a negyedik rész, amelyet a Microsoft még a 2017-es Gamescom keretében jelentett be. Azóta viszont síri csendbe burkolódzott a Relic Entertainment fejlesztésében készülő projekt – leszámítva egy rövid kedvcsinálót, melyet szűk két évvel ezelőtt mutattak meg nekünk az XO19 című xboxos eseményen. Ám most úgy tűnik, nemsokára vége a várakozásnak, és az illetékesek ellátnak minket némi infómorzsával, amitől reméljük, okosabbak leszünk.

A Microsoft és az Xbox nemrég ugyanis bejelentette, hogy a jövő hónapban, egészen pontosan április 10-én megrendezésre kerül a Fan Preview című rendezvény, mely majd’ teljes egészében az Age of Empires 4-et helyezi majd terítékre. A körülbelül félórás műsort a rajongók és az érdeklődők különböző hivatalos csatornákon (Facebook, Youtube, Twitch, AgeofEmpires.com) követhetik figyelemmel, melynek során bemutatják a játék kampányát, a civilizációkat, valamint a játékmenetből is kapunk némi ízelítőt. De a már említett 2. és harmadik rész Definitive Editionjével kapcsolatosan is számíthatunk néhány izgalmas és érdekes hírre.

A Fan Preview magyar idő szerint 17:00-kor kezdődik, de ennek végeztével is vár ránk némi móka, ugyanis a játék hivatalos weboldalán az ezt követő héten ”korlátozott ideig tartó digitális élményben” lesz részünk, jelentsen is ez bármit.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak