Kapcsolat

Filmek

Nicolas Cage új filmje határozottan a Five Nights at Freddy’s-t idézi

Még nem döntöttük el, hogy ez most jó lesz-e nekünk.

blank

blank

A szebb napokat is látott Nicolas Cage (Ál/Arc, Fegyencjárat) a kétezres évek derekán a legjobban fizetett hollywoodi színészek közé tartozott. Egy sor gyengébb alakítás és forgatókönyv, valamint anyagi problémái után a 2010-es években változatos, de leginkább felejthető szerepekben mutatta meg újra tehetségét. Talán a Mandy és a Szín az Űrből a két legemlékezetesebb alakítása az elmúlt évtizedből, az új dekádba pedig A hatalmas tehetség elviselhetetlen súlya vezeti át, melyben önmagát játssza majd. De már láthattuk is Cage következő filmjének trailerét, mely akár a Five Nights at Freddy’s filmváltozata is lehetne.

blank

Az első ránézésre (de még második-harmadikra is) erősen grindhouse-stílusjegyeket magán viselő film ha Oscar vagy Golden Globe jelöléseket valószínűleg nem ér majd Cage számára, de legalább szórakoztatónak ígérkezik, legalábbis a maga nemében. A filmben a színész egy titokzatos vándort alakít, aki kocsija meghibásodása okán kényszerűségből takarítói állást kénytelen elvállalni a címadó Willy’s Wonderland éttermében. Hősünk aligha sejthet valamit is arról, hogy az elhagyatott gyorsétkezdében őt szánják a következő áldozatnak. Csakhogy valójában nem ő lesz az, akit csapdába esett, hanem az épületben éjjel áldozatra leső robotállatok, mert Cage olyan kemény, mint a kád széle. Vagy inkább kettőé.

Közben egyébiránt készülget egy hivatalos Five Nights at Freddy’s film is, melynek forgatókönyvét a játék alkotója, Scott Cawthon írja. Azonban amíg ő kukázott már legalább egy szkriptet és csak idén tavasszal kezdi meg filmjének forgatását, addig Nicolas Cage fű alatt beelőzött: a nem-Five Nights at Freddy’s filmváltozata Willy’s Wonderland névre hallgat, és le sem tagadhatja, honnan “kérte kölcsön” az ihletet. Csak nehogy így járjon az a sor film is, mellyel a Sony húzza az agyunkat.

Az eredetileg tavaly október végi bemutató a világjárvány miatt elmaradt, helyette idén február 21-én debütál majd on-demand és streaming szolgáltatóknál.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak