Kapcsolat

Film

Nincs idő meghalni: a streaming platformoknak nem kellett, sokba fáj ez az MGM-nek

Tehát ezért akarták eladni a 25. James Bondot 600 millióért.

blank

blank

A Nincs idő meghalni – ami egyben Daniel Craig (Tőrbe ejtve) búcsúja is a franchisetól – eredeti bemutatója idén áprilisban lett volna, a koronavírus-járvány azonban alaposan átírta a forgatókönyvet. A gyártó MGM először novemberre tette át a premiert, de miután a helyzet mostanra sem javult, így az angol szuperkémet a tervek szerint csak 2021. áprilisában láthatjuk akcióba lendülni. Ugyanakkor a folytonos tologatásnak köszönhetően nemrégiben úgy tűnt, Cary Fukunaga (Jane Eyre, Beasts of No Nation) filmje teljesen kihagyja a mozikat, és a Mulanhoz hasonlóan valamelyik streaming platformon debütál. Végül a stúdió olyan hatalmas összeget kért a jogokért (a pletykák 600 millió dollárról szóltak), hogy sem a Netflix, sem pedig az Apple TV+ nem volt hajlandó ekkora összeget kicsengetni érte. Mindezt persze tagadták az illetékesek, elmondásuk szerint a bemutatót pusztán azért halasztották el jövő év áprilisára, hogy a megfelelő moziilményt tudják biztosítani a nézőknek.

Akármi is az igazság, az MGM mindenképp bajban van, ugyanis a The Hollywood Reporterhez eljutatott hírek szerint minden hónap után egymillió dollár kamatot kell fizetniük, amiért a gyártási költségeket hitelből finanszírozták. A lap számítása szerint 250 millió dollárba került összehozni a filmet (forgatás, vágás, rendezés, eszközök és miegyéb), amihez még hozzájönnek a különböző licencdíjak, a színészek bónuszjutalmai, valamint az az 50 millió dolcsi, amit marketingre költöttek. Hal Vogel, a Vogel Capital Research vezérigazgatója úgy nyilatkozott a lapnak, hogy az „MGM valósággal szenved”, de nem ők az egyetlenek, hiszen több más stúdiónak van olyan költségvetésű filmje, ami milliós nagyságrendű és szintén bemutatásra vár. Ezek gyors feltorlódása pedig még alacsony kamatráta mellett is súlyos “mellékes” kiadásokkal jár, így tehát szerinte igenis van értelme egyezkedni a streamingszolgáltatókkal, mivel mozis bevételre egyelőre nem érdemes számítani.

A 25. James Bond film bemutatója tehát leghamarabb 2021. április 1-jén lehet, de a jelenlegi helyzetből kiindulva a továbbiakban is bármi elképzelhető.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak