Kapcsolat

Tech

„Nekünk minden év egy most vagy soha helyzet” – mondta a Nintendo feje, Szuntaro Furukava

Nincs megállás.

blank

blank

Ezek a szavak már csak azért is tűnhetnek furcsának Szuntaro Furukava, a Nintendo elnök-vezérigazgatójának szájából, mert a Switch szinte piacra kerülése óta óriási népszerűségnek örvend, a kereslet pedig az idő óta sem hanyatlik a hibrid konzol után. Ugyanakkor, ha jobban belegondolunk már számos alkalommal futott vakvágányra a japán szórakoztatóelektronikai vállalat. Legutóbb éppen a Wii U bizonyult egy hatalmas baklövésnek, ennek a szelleme pedig a mai napig kísérti a cégvezetést, aki minden áron szeretné elkerülni, nehogy újra bekövetkezzen, ami annak idején – remélhetőleg tanultak az esetből és a pletykált Project Aula újabb sikereket hoz majd a vállalat számára.

A Nikkei Business-nek adott interjúban Furukava kiemelte a szórakoztatóipar hatalmas nyomását, melyben a Nintendo minden évnek aggodalommal és a lemaradástól való félelemmel indul neki – de éppen ezek azok az erők, melyek a céget mozgatják. Az innováció és az egyedi élmények keresése, melyre azt szoktuk mondani, hogy a Nintendo a saját útját járja; ugyanakkor ennek ára is van. “Nem számít a sláger, a szórakoztatóiparban az emberek egy nap elvesztik az érdeklődésüket. Egészen mostanáig számos alkalommal megtapasztaltuk már, ahogy az üzletünk zuhanórepülésbe kezd. Éppen ezért én magam és a cég többi tagja egyáltalán nem gondoljuk azt, hogy minden töretlenül így folytatódik majd. Nekünk minden év egy most vagy soha helyzet” – nyilatkozta.

blank

Az elmúlt négy évben az immáron 80 milliós konzol, illetve 532 millió játékeladással büszkélkedő Nintendo Switch jelenleg az ötödik legkelendőbb eszköznek számít a Nintendo történelmében. A kérdés csak az, hogy meddig tudja megtartani ezt az elképesztő lendületet. “A vásárlóidnak új meglepetésekkel kell szolgálnod, a létezésünk a feledésbe merülhet bármelyik pillanatban. Mindig effajta válságot érzek” – tette hozzá Furukava.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak