Kapcsolat

Film

Notorious B.I.G életét elmesélő dokumentumfilmet készít a Netflix – előzetes is érkezett

A legendák soha nem halnak meg.

blank

blank

Mostanában se szeri, se száma az önéletrajzi ihletésű filmeknek, melyeknek többnyire zenészek állnak a középpontjában: három évvel ezelőtt hódította meg a mozinézőket a Bryan Singer (Közönséges bűnözők) által rendezett Bohém Rapszódia, mely Freddie Mercury szemén keresztül mutatta be a Queen felemelkedését. A friss produkciók között pedig ott találjuk Britney Spears, Tina Turner és The Prodigy saját dokuját is. A Billie Eilish-filmről pedig nem is beszélve, ami szűk két hét múlva, egész pontosan február 26-án debütál az Apple TV+-on (előzetes ITT). A sorba pedig most a kaliforniai székhelyű vállalat, a Netflix is beállt: a stúdió a ’90-es évek egyik legmeghatározóbb rapperéről, Notorious B.I.G.-ről készít dokumentumfilmet, melyhez hétfőn immár az első előzetese is megérkezett, méghozzá magyar felirattal.

A New York-i (közelebbről Brooklyn-i) hiphop legenda idejekorán véget ért karrierjét és magánéletét bemutató alkotás a Biggie: Van egy sztorim címet kapta második, Life After Death című nagylemezének egyik dala után, amelyben eddig soha nem látott felvételeket, valamint családdal és barátokkal készült interjúkat láthatunk majd. Megszólal benne többek között Biggie édesanyja, Voletta Wallace, aki nagyon rossz szemmel nézte, hogy csemetéje dílerkedéssel próbált meg kitörni a mélyszegénységből, melyben éltek, de később, mikor zenei karrierbe kezdett, már nagyon büszke volt rá. Aki pedig mindezt segített neki beindítani, nem más, mint a doku executive producere, Sean ”Diddy” Combs, aki arról beszél, hogy Notorious egyik napról a másikra robbant be a köztudatba, és elképzelésük sem volt róla, hogy ez a srác melyik rap planétáról is származott. Mellettük feltűnik még a filmben Faith Evans és a Junior M.A.F.I.A. tag, Lil’Cease is.

Az eredetileg Christopher George Latore Wallace néven anyakönyvezett Biggie olyan számokkal lett népszerű, mint a Hypnotize, a Juicy, vagy a Mo Money Problems, pályafutása azonban tragikusan rövidre sikerült: két hónappal 25. születésnapja előtt egy ismeretlen tettes lövéseket adott le az autójára Los Angelesben, amit a rapper nem élt túl. A sors iróniája, hogy mindössze hat hónappal élte túl másik sikeres és népszerű pályatársát, Tupac Shakurt, aki hasonló halált halt Las Vegasban. A már említett Life After Death 15 nappal a halála után került kiadásra.

Nem a Netflix produkciója egyébként az egyetlen, ami megemlékezik Notorious B.I.G.-ről, az MC-t ugyanis tavaly május másodikán beiktatták a Rock and Roll Hírességek Csarnokába, míg 2019 óta a Clinton Hillben a Fulton Street és a St. James Place sarka hivatalosan is a Christopher ’Notorious B.I.G.’ Wallace Way nevet viseli.

A Biggie: Van egy sztorim március 1-jén debütál a streamelős óriás kínálatában.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak