Kapcsolat

Gaming

Most már tényleg nyakunkon a The Witcher 4 bejelentése?

Csak győzzük kivárni…

blank

blank

Valamivel több mint öt év annak, hogy megjelent a CD Projekt Red műalkotása, a The Witcher 3: Wild Hunt, amely szinte rögtön a színre lépésekor minden idők legjobb akció/RPG játékává avanzsált, a trónt pedig azóta sem sikerült elbitorolni tőle. Tehát már csak a sikeréből kifolyólag is indokolt lenne a folytatás, és bár Ríviai Geralt utazása a végéhez ért, a történet azonban így is rengeteg elmesélnivalót rejteget magában. Ugyanakkor a CD Projekt Red többször is hangsúlyozta, hogy nem a Wild Hunt volt az utolsó teljesértékű játék, ami a vajákok univerzumába kalauzolta a játékosokat, azonban a következő etap már nem The Witcher 4 címmel érkezik majd. A stúdió jelenleg még a soron következő ambíciózus projektjükön, a Cyberpunk 2077-en munkálkodik, de a program – remélhetőleg – november 19-ei debütálását követve nagyon is elképzelhető, hogy a neon high-tech környezetet újfent a mindenféle ördögi teremtmények bestiáriumára cseréli vissza, amikkel szemben mindig elkél egy jó ezüstkard. De akkor most ez tény vagy csak egy talán?

Talán kezdjük a történet legelején: a The Witcher-trilógia lezárását követve azonnal felröppentek a pletykák a lehetséges folytatásról, amivel kapcsolatosan aztán a CD Projekt Red vezárigazgatójánál, Adam Kicińskinél is rákérdeztek. Kiciński úgy nyilatkozott, hogy az első három The Witchert határozottan trilógiának tervezték, de ez persze még korántsem jelenti azt, hogy árván hagyták volna az IP-t, sokkal inkább arról van szó, hogy a következő szörnyvadászos játék nem The Witcher 4-ként fog debütálni. Azonfelül a vezérigazgató azt is elhintette még, hogy továbbra is a The Witcher, valamint a közelgő Cyberpunk 2077 lesz azon két címük, amivel a cég a jövőben is foglalkozni fog.

blank

Emellett régóta tudjuk, hogy a stúdió a Cyberpunk mellett egy másik AAA kategóriás RPG játékon is dolgozik, amiről évek óta csak annyi tudható, hogy a megjelenési dátuma 2021-re van kitűzve – legalábbis a legutóbbi, 2019-es közlemény óta nem cáfolták meg ezt, igaz, további információkat sem tudtunk meg a titokzatos projektről. Joggal lehetne azt feltételezni, hogy a stúdió egy következő The Witchert rejteget (természetesen nem a negyediket), ám ennek némileg ellentmond, hogy a programot még ennyire közel a megjelenéshez sem leplezték le, valamint az is, hogy a VG247 egyik munkatársa már kifaggatta a The Witcher 3 egyik íróját, Jakub Szamałeket a folytatásról, aki egyebek mellett azt mondta, hogy a projekt ugyan készül, de még nagyon korai fejlesztési fázisban tart, szinte csak koncepció.

Ugyanakkor mégis a negyedik felvonás mellett szól, hogy tavaly decemberben a cég és a Vaják könyvek szerzője, Andrzej Sapkowski megtalálták a közös nevezőt, miután 2018-ban nagyon csúnyán összekaptak: Sapkowski jelentős összeget kezdett követelni a fejlesztőktől a 2007-es, minimálisnak vélt díj felett, aminek a CD Projekt végül egy nem számszerűsített összeggel tett eleget, ezzel egyidejűleg pedig lehetőséget teremtve a szerzővel való közös együttműködésre is. Ami viszont érdekesebbé teszi az esetet, hogy a két fél megállapodása nem csak a jó viszony megtartásául szolgál, hanem egyben Sapwkoski további szellemi jogokat is átruházott a vállalatra.

blank

Természetesen mindez megint csak nem teszi tanubizonyságul a The Witcher (4) érkezését, azonban megerősíti, hogy a fejlesztőknek valóban komoly vajákos tervei vannak a jövőre nézve. Továbbá benne van a pakliban, hogy csupán egy, a 2018. végén kiadott Thronebreaker vadhajtáshoz hasonló kisebb projekt van készülőben, a negyedik játékra pedig még jó sokat kell várnunk.

Bármi is legyen az igazság, mi már tűkön ülve várjuk a Cyberpunk 2077 novemberi megjelenését, no meg persze annak a rejtélyes projektnek a leleplezését is, amelyen a varsóiak jelenleg is ügyeskednek – reméljük, hogy egy újabb The Witcher lesz az.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak