Kapcsolat

Gaming

Nyilvánosságra került egy s más az Amazon A Gyűrűk Ura játéka kapcsán

Habár a projektet már jó ideje próbálják tető alá hozni, egy most nyilvánosságra került dokumentum szerint még sokáig kell rá várnunk.

blank

blank

Még 2018-ban érkezett a hír, miszerint az Amazon az első élőszereplős A Gyűrűk Ura széria mellett egy Középföldén játszódó, ingyenes MMO játék elkészítésére is elkötelezte magát. A projektben a Leyou fennhatósága alá tartozó Athlon Games vállalt oroszlánrészt, de az Amazon saját videójátékos részlege, az Amazon Game Studio is kiveszi részét a munkálatokból. Hogy nagyjából hol tarthatnak a fejlesztés folyamatai, azt nehéz volna megmondani, dacára annak, hogy az elmúlt két esztendőben csak elvétve hintettek el egy-egy infómorzsát a játékról. Most azonban annak apropóján, hogy a Leyou, ezzel együtt pedig az Athlon is a kínai óriáscég, a Tencent tulajdonába került, egy napvilágra hozott dokumentumból megtudtunk egyet s mást. Például azt, hogy az egyelőre cím nélküli program nyílt bétatesztjét korábban 2022 szeptemberére tervezték, a teljesértékű megjelenést pedig fél-egy évre rá, azaz 2023-ra. Persze igen kicsi az esély, hogy ez jelen állás szerint is így van, hiszen a dokumentum keletkezése óta kitört koronavírus-járvány alaposan átírt mindennemű forgatókönyvet. Ezenfelül az is nyilvánosságra került, hogy a tévésorozat 250 milliós licencedíjával ellentétben az Amazonnak mindössze 8 millió dollárt kellett kicsengetnie a Tolkien hagyatékát gondozó társaságnak a játék elkészítési jogaiért, amit majd – érdekes módon – a dokumentum szerint PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra szeretnének leszállítani (ezen platformokat valószínűleg csak kiindulópontként jelölték meg korábban a fejlesztők, azaz kizárt, hogy a játék csupán leköszönő generációs konzolokra jelenne meg, az újakra pedig nem).

Ami pedig magát a játékot illeti: a készítők korábbi nyilatkozataiból már kiderült, hogy a történet jóval A Gyűrűk Ura eseményei előtt játszódik majd, aminek keretében olyan helyszíneket és történetszálakat ismerhetünk meg, melyeket eddig még nem láthattunk. Mindez annak köszönhető, hogy Tolkien több ezer évre visszamenőleg kidolgozta fantázia-univerzuma történelmét, aminek grandiózusabb eseményeit alaposan kifejtette vázlataiban, amelyeket Peter Jackson filmjei nem vonultattak fel.

Az Amazon A Gyűrűk Ura MMO-ja tehát a tervek szerint valamikor 2023-ban jelenik meg.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak