Kapcsolat

Sorozat

Oscar-díjra jelölt rendezőkkel erősít a The Last of Us tévésorozat stábja

Nem bízzák a véletlenre a munkálatokat.

blank

blank

Lassacskán kezd körvonalazódni az HBO következő nagy dobása, a Naughty Dog 2013-as, nagysikerű videojátéka alapján készülő The Last of Us-sorozat, amit mi sem jelez jobban, hogy a két főszereplő, Pedro Pascal (Trónok harca, The Mandalorian) és Bella Ramsey (Az Úr sötét anyagai) után a kamera másik oldalán is gyülekeznek a nevek. Az már korábban kiderült, hogy az első részt az orosz Kantemir Balagov (Tesnota, Dylda) fogja dirigálni, aki fiatalkora ellenére számos díjat és nominációt tudhat magáénak. Ugyanez pedig elmondható a most szerződtetett kollégáiról is, az HBO ugyanis Jasmila Zbanic és Ali Abbasi személyében Oscar-díjra jelölt rendezőket sorakoztatott be a projekt mögé.

blank

A két szakember nevéhez ugyan (egyelőre) nem kötődnek nagyköltségvetésű blockbusterek, inkább a független filmek területén mozognak otthonosabban: a bosnyák származású Zbanic legutóbbi filmje, a Quo Vadis Aida Oscar-és BAFTA-díj jelölt volt (szobrot viszont egyik esetben sem kapott, de a rendezőnő érdemeiből ez semmit nem von le), 2006-ban viszont elhozta Berlinből az Arany Medvét a Szerelmem, Szarajevó című alkotásával. Az Iránban született Ali Abbasi hasonló sikereket tudhat magáénak, 2018-ban bemutatott Határeset című filmje Cannes-ban nyerte el az Arany Pálmát, de az Oscar-díjra is volt esélye egy évvel később a legjobb smink kategóriájában.

A Craig Mazin (Csernobil) és Neil Druckmann által készített produkció forgatása a hírek szerint hamarosan kezdetét veszi, a kész mű premierjére viszont még egy picit várnunk kell, de egy biztos: a The Last of Us-sorozat nem egy akcióorgiákkal telt történet lesz, hanem egy megfontoltabb, lassabb tempójú drámatúra, ami lényegében ugyanaz lesz, mint a 2013-as PS-exkluzívban volt, mínusz egy játékmenettel.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak