Kapcsolat

Gaming

Az EA egy régóta parkolópályára került sorozatába lehelhet új életet

Bárcsak…

blank

blank

A videojátékok szerelmesei nem panaszkodhatnak az elmúlt időszakra, a nemrég megtartott E3-on számtalan újdonság került terítékre, a sornak azonban ezzel még koránt sincs vége, az előttünk álló hónapokban rengeteg hasonló rendezvényre lehet számítani. Köztük lesz az EA július 22-én megrendezésre kerülő EA Play Live című eseménye, melyen szintén számos érdekességgel örvendeztetik majd meg a nagyérdeműt. Az érdekesség viszont az, hogy a kaliforniai cég állítólag nemcsak új IP-ket fog bejelenteni, de egy elég régóta parkolópályára került sorozatába is új életet lehelhet – legalábbis Jeff Grubb, a GamesBeat egyik újságírója szerint.

A zsurnaliszta egy YouTube videóban ejtette el az erre vonatkozó megjegyzését, mely szerint nem tud mindent, egy dologban azonban biztos: “az lesz az és be fogják mutatni… már ha nem halunk meg addig.” Ez így elsőre nem sokat mondhat (az EA repertoárja folytatások tekintetében igen széles), de ha jobban ízlelgetjük a “már ha nem halunk meg addig” részt, nyomban nagyot dobbanhat a szívünk. Grubb szerint az állítólagos játék többször szóba került a ResetEran, ahol a fórumozók elég sűrűn beszélgetnek a Dead Space sorozatról, így jó eséllyel a Visceral Games által fejlesztett programról van szó, mely a 2013-as harmadik rész óta került parkolópályára (ahogyan sajnos a stúdió is 2017-ben). Persze ez nem lenne akadály, lévén a program a 2015-ben alakult EA Motive műhelyében készülne, akiknek a tavaly megjelent Star Wars: Squadronst is köszönhetjük. Ha pedig ehhez hozzávesszük, hogy a stúdió vezetője, Patrick Klaus arról beszélt, hogy kísérleteznek, illetve hogy több bejelentetlen projektjük is van, könnyen elképzelhető, hogy közel egy évtized után végre megkapjuk a negyedik Holt Űrben játszódó darabot is a jövőben.

blank

Természetesen amíg hivatalos megerősítés/bejelentés nem történik az ügyben, érdemes fenntartásokkal kezelnünk az egészet, de véleményünk szerint ha az EA tényleg új életet lehelne valamelyik régi sorozatába, a Dead Space megfelelő választás lenne, mivel az általunk is nemrégiben elővett első rész még tizenhárom év távlatából is megállja a helyét, és ugyanez elmondható a trilógia másik két részéről is. De az is előfordulhat, hogy egy másik, régóta jegelt franchise kap újabb fejezetet, amivel szintén nem lenne baj, ha itt lehetne már a polcunkon…

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak