Kapcsolat

Gaming

Egy sor PS-exkluzív jön PC-re, első a Days Gone lesz – gépigényt is kaptunk hozzá

Fogynak az exkluzívok, de van még egy pár, aminek örülnénk.

blank

blank

A Sony úgy látszik, egyre komolyabban nyit a PC-s piac felé. Ugyan a Death Strandingről nyílt titok volt, hogy előbb-utóbb keresztplatform lesz, ez azonban már korántsem mondható el a Horizon Zero Dawn-ról, mely tavaly augusztusban derült égből jelent meg PC-re – igaz, kisebb-nagyobb technikai problémákkal övezve. Az egykori PlayStation-exkluzív címek sorát most a Days Gone folytatja, sőt, igen komoly címek PC-re érkezését is beharangozták már.

A háttérben meghúzódó üzleti döntést a Sony elnöke, Jim Ryan azzal magyarázta, hogy “Úgy kezdhetünk neki a 2021-es évnek, hogy fejlesztőstúdióink és játékaik minden eddiginél jobb formában vannak. Különösen az elmúlt PlayStation 4 ciklus során alkottak nagyszerű és csodálatos játékokat a stúdióink. Adott a lehetőség, hogy ezeket a remek játékokat szélesebb közönség elé tárjuk”.

blank

Persze dőreség lenne azt hinni, hogy a játék kizárólag arra megy ki, hogy a PC-s tábor is megkapja az egykor PS4 tulajok kiváltságaként említhető programokat, és semmilyen üzleti érdek nem áll a háttérben. Na de kezdjük az elején: a Days Gone ugyan pozitív fogadtatásban részesült, ám korántsem emelkedett abba a státuszba, mint a Sony azt szerette volna. És talán mindebből adódóan a Days Gone piaci futamideje nagyon korán a végéhez ért. A PS4-esek már megvásárolták, ha nagyon szerették volna, az újgenerációsok pedig kvázi a masina mellé kapták ajándékba a PS Collection keretében – nem mellesleg az Instant-gamingen már korábban felbukkant a játék steames adatlapja. És mivel a Sony kijelentette, hogy további PS-exkluzív játékok PC-s portjára is számíthatunk, van egy olyan sanda gyanúnk, hogy az elkövetkezendő ilyen darabok szintén a Collection felhozatalából kerülnek majd ki. Ezek az Instant-gaming szerint pedig nem mások lesznek, mint a 2018-as God of War, illetve a Bloodborne. Sőt mi több, még a The Last of Us Part 2 is szóba jöhet, bár a magunk részéről nem tudjuk elképzelni, az miként volna képes helytállni az első etap nélkül. Az utóbbira nem mernénk mérget venni, a God of War, valamint a Bloodborne azonban nagyon is elképzelhető, már csak a fentebb említett nézőpont mentén haladva.

Végső soron pedig az olyan címek esetén, mint például a Horizon Zero Dawn vagy a God of War a folytatás továbbra is a PS játékosok előtt tárják ki világaikat, ugyanis mind a Horizon Forbidden West, mind pedig a 2022-re halasztott God of War: Ragnarok kizárólag a Sony-féle masinákra jelennek meg, az előzmények pedig amolyan ízelítő gyanánt válhatnak elérhetővé a személyi számítógépesek számára.

A Days Gone április 26-án jelenik meg PC-re, futtatásához pedig az alábbi hardverre lesz szükség:

Minimum

Processzor: Intel Core i5-2500K (3.3 GHz) vagy AMD FX 6300 (3.5 GHz)
Memória: 8 GB RAM
Grafika: Nvidia GeForce GTX 780 (3 GB) vagy AMD Radeon R9 290 (4 GB)
Tárhely: 70 GB szabad hely

Ajánlott

Processzor: Intel Core i7-4770K (3.5 GHz) vagy Ryzen 5 1500X (3.5 GHz)
Memória: 16 GB RAM
Grafika: Nvidia GeForce GTX 1060 (6 GB) vagy AMD Radeon RX 580 (8 GB)
Tárhely: 70 GB szabad hely

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak