Kapcsolat

Film

Pieces of a Woman: előzetest és plakátot kapott a Martin Scorsese közreműködésével készült Mundruczó Kornél film

Az is kiderült, mikor láthatjuk a hazai filmiparos első amerikai rendezésé.

blank

blank

A hazai mozgóképes művészetben csak nagyon keveseknek adatik meg, hogy nemzetközileg is bebizonyíthassák tehetségüket. A kortárs magyar filmiparosok közül Mundruczó Kornél (Szép napokJupiter holdja) számít az egyik ilyen ritka kivételnek, akinek munkásságát már a tengerentúli szakma is figyelemmel követi 2014-es Fehér isten című produktuma óta. Végül a film -és színházi rendezőben akkora lehetőséget láttak meg, hogy ma már egyszerre több külföldi projektben is részt vehet ilyen-olyan szerepkörben, mi több még egy amerikai-kanadai drámát, a Pieces of a Woman-t is ő hozta tető alá. Ezen tények már önmagukban is érdekessé teszik a filmet (főleg itthon), az pedig már csak hab a tortán, hogy a produkciót egy olyan neves filmrendező ölelte kelbére, mint Martin Scorsese (A taxisofőrA Wall Street farkasa, The Irishman), a főbb szerepekben pedig Shia LaBeouf (Transformers) és Vanessa Kirby (A királynőért és a hazáért) tűnnek fel. És ha ez nem volna elég, a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál programjában bemutatott Pieces of a Woman 2021-ben a Netflix által kerül nagyközönség elé.

A történet szerint egy fiatal házaspár, Martha (Kirby) és Sean Carson (LaBeouf) épp a szülővé válás küszöbén állnak, majd mikor a(z otthon)szülésre kerül a sor, borzalmas tragédia sújt le rájuk. Martha nem képes feldolgozni a történteket, gyásza pedig az egész családjára kihatással van. A nő végül saját utat választ, a célhoz pedig csak az emberi lélek sötét bugyrain át vezet az út.

blank

Pieces of a Woman egyébként Mundruczó első angol nyelvű rendezése, melynek forgatókönyvét állandó alkotótársa, Wéber Kata (Fehér isten) szállította, míg Jancsó Dávid (Egy vezér gyermekkora) vágóként ügyeskedett a produkcióban, amely január 7-én debütál a kaliforniai médiaszolgáltató és produkciós vállalat streaming platformján.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak