Kapcsolat

Tech

PlayStation 5: befutottak az első élménybeszámolók

blank

blank

Már nem kell sokat várnunk az újgenerációs konzolok megjelenésére, ugyanis mind a Microsoft, mind a Sony részéről novemberben kerülnek forgalomba, néhány kiváltságos pedig már most próbára tehette tudásukat, újonnan a PlayStation 5-ét, amiről természetesen az első – amolyan – élménybeszámolók is megérkeztek az internetre.

Az első vélemények ugyan nem túl beszédesek, de a tesztelők közt nagy az egyetértés abban, hogy a PlayStation 5 érezhetően halkabb elődeinél – akik rendelkeznek a Sony jelenlegi generációs gépeivel, azok tudhatják, hogy komolyabb teljesítményt igénylő játékoknál a PlayStation 4 és a Pro változat ventilátorai egyaránt hajlamos “túlpörögni”. Nos, a PS5-nél ez abszolút nem tapasztalható, ráadásul nemcsak a hangja – szinte – hallhatatlan, hanem a hőkibocsátása is végig minimális volt a próbaidőszak alatt.

A másik érezhető “lóerőt” az SSD jelenléte által lecsökkent le -és betöltési sebességnél tapasztalták, amit bár nem számszerűsítettek, kivétel nélkül gyorsabbnak ítélték.

Továbbá nagyvonalakban az új DualSense kontrollerről is szó esett, leginkább az adaptív ravaszáról és haptikus visszacsatolásáról, melyeknek köszönhetően “tapintása és súlya” lett a játékoknak. Egy kis extra érdekesség gyanánt a 4Gamer néhány képet is közszemlére tett, amiken különböző színű fények mellett láthatjuk a vezérlőt.

blank

Sajnos több információt nem tudtunk meg, többek közt a kezelőfelületről, ezen kívül pedig csak annyi derült ki, hogy a PlayStation 5-öt a Godfall, az Astro’s Playroom és a Balan Wonderworld játékokkal tesztelték.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak