Kapcsolat

Gaming

Immár a PS2-es játékok is megmoccannak az újgeneráción

Elképesztő felvétel bukkant fel az az interneten arról, hogy az Xbox Series X/ S milyen könnyedén képes futtatni a PlayStation 2 generáció címeit.

blank

blank

Úgy tűnik, hiába éljük a kilencedik konzolgeneráció korát, vannak dolgok, amik egyszerűen képtelenek kimenni a divatból. Ilyen például annak ténye, hogy sokan a korábbi generációk nagyágyúival, esetleg kevésbé ismert címeivel múlatják szívesebben az időt, mintsem egy-egy frissebb játéknak feszülnének neki. Ezen igényt hivatott kiszolgálni többek közt a Microsoft részéről már régebb óta ismeretes visszafelé kompatibilitás is, amit nem mellesleg újonnan a Sony is “hozzácsapott” a PlayStation 5 tulajdonságaihoz, de még mindig nem porolhatjuk le az összes polcon tárolt kedvencünket. Ugyanakkor ezen “régóta érintetlen” nevezetű listáról újfent kihúzhatunk néhány delikvenst, ugyanis mint kiderült, elég sok PS2-es játék röffenthető be az újgeneráción. És hogy mi a csavar? Nos, az, hogy ez nem PlayStation 5-tel érhető el, hanem Series X / S-sel.

Mindezt a Modern Vintage Gamer nevű YouTube-csatorna demonstrálta tegnap, amiben feketén-fehéren bemutatják a dolog mikénjét. Egyszerűen annyi a titka, hogy a konzolt fejlesztői üzemmódban kell elindítani, ami azt teszi lehetővé, hogy a felhasználó bármely olyan alkalmazást szabadon feltelepíthessen, amit eredetileg Windows 10-re, Windows 10 Mobile-ra és Xbox-ra írtak. Amint ez megvan, már különösebb probléma nélkül mehetnek is a gépre a különböző emulátorok, köztük a RetroArch vagy a PCSX2.

Ezzel a trükkel, no meg persze a PCSX2-vel a videó szereplői olyan játékokat indítottak meg, mint például a Shadow of the Colossus, a Jak and Daxter, a Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, a Gran Turismo 4 vagy a God of War. Persze az élmény nem minden esetben kifogásolhatatlan, a PS2 emulátor ugyanis egyelőre csak 2 GB RAM-ot tud kihasználni a játékokhoz, ez pedig jelentős korlátokat szab, de a prezentáló kedvence, a Timesplitters például majd’ kifogásolhatatlan minőségben tudott futott.

Apró szépséghiba a dologban, hogy a Sony saját újgenerációs masinájával, a PlayStation 5-tel ezt vért izzadva is lehetetlen megcsinálni, ami egy kicsit zavarba ejtő lehet, de vélhetően emiatt nem fog kevesebb sonys masina fogyni. Ja, hogy már mind elfogyott? Akkor semmi.

Az Xbox Series S / X november 10-étől kapható a boltokban.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak