Kapcsolat

Tech

PlayStation kontra Switch: mutatjuk, ki nyert a hazai piacon 2020-ban

Az ég kék, a fű zöld, Japánban mindenki egyféle konzolra költ.

blank

blank

Japán a konzolok és a videojátékok fellegváraként van számontartva, nem meglepő hát, hogy egyszerre két, világpiaci szempontból is fontos konzolgyártó tekint rá az egyik legjelentősebb célpiacként. És ha már nem is több egy ártatlan presztízskérdésnél, mindenképp érdekfeszítő, hogy a két érintett gyártó, a Sony és a Nintendo “párbajában” vajon ki kerekedik felül a másikon hazai berkekben? Az adatok alapján 2020-ban egyértelmű győztest hirdethetünk, aki nemcsak egy orrhosszal, hanem mindjárt több körrel utasította maga mögé az összes többi piaci szereplőt – derült ki a Game Data Library összegzéséből, amely a Famitsu eladási adatai alapján készült. E szerint az adatok szerint egészen elképesztő fölénnyel húzta be az idei (illetve a tavalyi) évet a Nintendo: a valamivel több mint 6 milliós eladást még csak meg sem közelíti az összes többi konzolgyártó, de még összegzett eredményeikre sem lehetnek olyan nagyon büszkék.

blank

Persze a grandiózus eltéréseket magyarázhatjuk azzal is, hogy a generációváltás korszakát éljük, ami miatt nem fogy már annyira sok a régi konzolból, az újat meg a készlethiány okán nem sikerült még sokaknak beszerezniük. Az utóbbi részben biztosan igaz, elég csak arra gondolni, hogy az ottaniak egy ősi szentélyben ünnepelték meg a PS5 eljövetelét, de mivel hasonlóan nagy eltérést mutat a 2019-es év is, így elég egyértelmű, hogy hazai pályán ki is az igazi ász. A számok pedig már csak azért is elkeserítőek a Sony számára, mert nagy meglepetésre ez volt az első olyan év, amikor 1 milliónál is kevesebb PlayStation talált gazdára a felkelő nap országában.

Szegény Xbox pedig a sor végén kullog, a Mirosoftnak még mindig nem sok esélye van (ez a diplomatikus megfogalmazása annak, hogy totál kilátástalan a helyzetük) a japán piacon. Nem csoda tehát, hogy a redmondi óriás szívesen látná a Game Pass-t Nintendo Switch konzolokon is, hogy ha fizikailag már nem megy, legalább a digitális térben beleszólhasson a PlayStation kontra Switch csatározásba.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak