Kapcsolat

Gaming

Pletykák szerint a Remedy elkészítette az Alan Wake remasterelt változatát, amelynek megjelenése közelebb van, mint hinnénk

A tó szelleme ismét felébred?

blank

blank

A mai modern világban elég nehéz titokban tartani akármit is, a rajongók akkor is igyekeznek minden apró információt megosztani egymással, még akkor is, ha végül kiderül, hogy kacsa az egész. Ez történik most a Remedy bő tíz évvel ezelőtt megjelent nagysikerű programja, az Alan Wake esetében is, melyről azt pletykálják, hogy elkészült a remasterelt változata, ráadásul annak megjelenése közelebb van, mint azt sokan hinnénk.

A lehetséges remaster egy tajvani boltban megjelent kiskereskedelmi lista szerint (melyet a videojáték szivárogtató Wario64 kapott meg) nem pusztán Xbox-okra, de PlayStation 4-re és PlayStation 5-re is meg fog jelenni, méghozzá nem is olyan sokára, egészen pontosan október 5-én-legalábbis ha hinni lehet a Rakuten Taiwan által megjelölt dátumnak. De a Remedy tényleg mozgolódhat az Alan Wake körül, mivel nem sokkal Wario 64 „bejelentése” után a jól ismert iparági elemző, Daniel Ahmad a „Jövő héten jelentik be” tweettel jelentkezett, ami egybehangzó vélemények szerint a szeptember 9-én megrendezésre kerülő PlayStation Showcase-re utalhat. A Sony tervezett, 40 perces bemutatója exkluzív és mélyreszántó játékleírásokat ígér az idén megjelenő címekre nézve, valamint a PlayStation Studios jövőbeni terveit is érinteni fogja. Könnyen lehet tehát, hogy a Remedy ekkor jelenti be hivatalosan az Alan Wake remasterelt változatát, ahogyan arra is van esély, hogy a God of War folytatásáról is hallunk valami érdemi információt.

Az eredeti Alan Wake 2010 májusában jelent meg PC-re és Xbox 360-ra, és a zajos siker ellenére (a Time magazin az év legjobb videojátékának választotta), a folytatás azóta is várat magára. A címszereplő pszicho-thriller íróval legutóbb a Remedy másik népszerű programjának, a Controlnak az Altered World Event című crossover DLC-jében találkozhattunk, és mivel kiderült, hogy a két játék egy univerzumban játszódik, előfordulhat, hogy a Control készülő spin-offja egyben az Alan Wake folytatása is lesz. Mint oly sok mindenre, erre is választ kapunk majd idővel-remélhetőleg.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak