Kapcsolat

Gaming

Pletykák szerint újabb EA-mentes Star Wars-játék készül

Ha egy üzlet egyszer beindul…

blank

blank

A vérbeli Star Wars-fanok nem panaszkodhattak az utóbbi időben, hiszen kedvenc űroperájuk története több platformon is új fejezettel fog bővülni, ám a mérleg nyelve most kicsit a videojátékok felé billen, lévén a franchise jogait birtokló Disney még év elején bejelentette, hogy immár nemcsak az Electronic Arts fejleszthet SW-játékokat, hanem más stúdiók is beszállhatnak a buliba. A Ubisoft le is csapott a kínálkozó alkalomra, de nem kellett sokat várni az újabb delikvensre sem, hiszen rögtön februárban a mobiljátékairól elhíresült Zynga hozta nyilvánosságra az égisze alatt készülő Star Wars: Hunterst, mely idén ugyan nem jelenik meg, de jó kis mókának ígérkezik. Most pedig egy újabb fecske készül leszállni a messzi-messzi galaxis kifutópályáján, pletykák szerint ugyanis újabb játék készül, amely az említettekhez hasonlóan szintén EA-mentes lesz.

A híresztelés egy francia Youtube-er, bizonyos Gautoz nevéhez fűződik, aki azt állítja, hogy a szintén az Eiffel-torony hazájában található Quantic Dream lett az újabb kiválasztott, azaz ők felelnek a Star Wars-játék elkészüléséért. A videós szerint a stúdió Sonyval kötött szerződése lejárt, ezért írtak alá a Disney-hez, és ezért tiltakoztak olyan vehemensen az ellen, hogy többen mérgező munkakörnyezettel vádolták őket, titokban tartva ezzel ezt az új projektet. Gautoz állítását egyébként a DualSchokers bennfentesnek számító újságírója, Tom Henderson (aki a 2022-es Call of Duty-epizódról, valamint a Battlefield 2042 azóta hivatalossá lett halasztásáról is nyilatkozott) is “megerősítette” egy Twitter-re feltöltött képpel, amelyen a Quantic 2018-as Detroit: Become Human című játékának egyik főszereplője látható az arca előtt keresztbe tett fénykardok társaságában. Mivel Henderson megérzései általában be szoktak jönni, tényleg lehet valami a dologban, de amíg valamelyik fél hivatalosan nem kommentálja a történéseket, érdemes azokat fenntartásokkal kezelni.

A Qantic Dream egyébként meglepő választás lenne a Disney részéről, hiszen a franciák nem éppen a Star Wars világához hasonló, akciódús programokról híresek, hanem inkább a lassan felépített, amolyan történetmesélős IP-kről. Ilyen a már említett Detroit: Become Human, a Beyond Two Souls vagy a Heavy Rain. Ezek egyébként mind a Sonynak készültek, és a Detroit óta eltelt három évben a stúdió nem készített újabb játékot, de véleményünk szerint egy jól összerakott Star Wars-játék nagy visszatérés lehetne számukra.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak