Kapcsolat

Film

Pókember 3: “tágulj-tágulj pókverzumkám”

Jamie Foxx mellett Alfred Molina is visszatér korábbi szerepéhez.

blank

blank

Egyre biztosabbnak tűnnek azok a feltételezések, melyek szerint az MCU harmadik, készülőben lévő Pókember filmje végképp elmossa a határvonalat a marveles képregényfilm-univerzumok között. Ennek ékes bizonyítéka, hogy a Tom Holland főszereplésével készülő Pókember 3-ban az a Jamie Foxx (Django elszabadul), aki a 2014-es A Csodálatos Pókember 2-ben Electrót alakította, már biztosan visszatér szerepéhez. Ha pedig Electro (és persze Benedict Cumberbatch varázslója) nem lenne önmagában is elég imponzáns “jelenség”, most egy újabb, még régebben látott karakterről derült ki, hogy újra beléphet a Pókverzumba: ez nem más, mint mindenki kedvenc fémcsápos polipja, Doktor Otto Octavius, akit természetesen a 2004-ben bemutatott Sam Raimi-féle (Gyorsabb a halálnál) Pókember 2-ben is látott Alfred Molina (Csokoládé) fog újfent megszemélyesíteni.

blank

A Variety és a The Hollywood Reporter értesülései szerint (is) a kétszeres BAFTA-díjas színész immár hivatalosan is csatlakozott a stábhoz. Azért hivatalosan, mert noha a GWW nevű rajongói oldal már a múlt hónapban megszellőztette a hírt, ezt akkor még senki sem erősítette meg. Most viszont úgy tűnik, már semmi akadálya nincs, hogy 16 év után újra lássuk Doktor Oktopuszt bajuszt akasztani a hálószövővel. Adódik viszont a kérdés, hogy miként is tervezik őt az alkotók visszahozni, hiszen ha visszaemlékszünk, a Pókember 2 végén Oktopusz úgy döntött, hogy a New Yorkot fenyegető gépével együtt a hullámsírba merül, némileg jóvátéve az addigi szörnyű cselekedeteit – igaz, Electróról is hasonló mondható el. Lehetséges persze, hogy nem konkrétan ugyanazt az Oktopuszt, hanem egy elteregóját fogjuk látni, mint történt az J.K. Simmons (Whiplash) J.Jonah Jamesonja esetében is a Pókember: Idegenben végén.

Mindezek után pedig már csak arra lennénk kíváncsiak, hogy Andrew Garfield (A fegyvertelen katona) és Tobey Maguire (A nagy Gatsby) szintén felbukkanak-e a filmben, egyesítve ezzel a három mozgóképes pókemberes univerzumot. Erre igen jó esély kínálkozik, mivel a Cumberbatch által megformált Doctor Strange is hathatós szerepben fog tetszelegni Jon Watts (A rendőrautó) alkotásában, ami lényegében annyit tesz, hogy megnyílhat a régóta várt pókverzum.

A Pókember 3. a tervek szerint 2021. december 17-én debütál a mozikban, de amennyiben a koronavírus-járvány nem szűnik, a Sony sem a Venom 2-t, sem a Pókember 3-mat nem szeretné a mozikba küldeni.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak