Kapcsolat

Üzlet

Pontosították az HBO Max európai sugárzásának kezdési időpontját

A magyar verzióval kapcsolatban is fény derült néhány dologra.

blank

blank

Tavaly a WarnerMedia is úgy döntött, szakít magának is egy szeletet a streamingpiac egyre terebélyesedő tortájából, és az Egyesült Államok területén elindította HBO Max nevű szolgáltatását. És milyen jól tette, hiszen a koronavírus-járvány közepén, mikor a moziba járó ember ritka volt, mint a fehér holló, hasznos döntés volt a Warner részéről, hogy több nagy mozifilmje is egyszerre debütált a platformon és a gyöngyvásznon (meg is ugrott az előfizetők száma). Ám ezzel lényegében csak az USA lakossága járt jól, viszont múlt heti cikkünkben beszámoltunk róla, hogy 2022-ben Kelet-Európába (így hozzánk) is megérkezik a Max, az illetékesek pedig most pontosították a sugárzás kezdési időpontját.

Az eredeti tervek szerint az HBO Max idén érkezett volna meg az öreg kontinensre, és ez félig meddig meg is valósul, hiszen az északi régió, valamint Spanyolország és Andorra ősszel már élvezheti a platform kínálatát. Egészen pontosan október 26-tól tehetik ezt meg, ekkortól váltja le a Max az eddig használatos HBO GO-t. Nekünk viszont sajnos (Bosznia-Hercegovinával, Bulgáriával, Horvátországgal, Csehországgal, Moldovával, Montenegróval, Észak-Macedóniával, Lengyelországgal, Portugáliával, Szerbiával, Szlovákiával és Szlovéniával egyetemben) még várnunk kell a jövő évig (ahogyan a Disney+ esetében is).

Az IGN megkereste az HBO magyar Facebook-oldalát, ahol azt a tájékoztatást adták, hogy az HBO Maxel kapcsolatos minden információt meg fognak osztani a nagyközönséggel egy októberi virtuális rendezvényen, plusz azt is elmondták, hogy a szolgáltatás kínálatában megtalálhatóak lesznek a Warner Bros. az HBO, a DC és a Cartoon Network tartalmai, valamint a díjnyertes amerikai és nemzetközi saját gyártású produkciók (Max Originals) is, így tehát az HBO GO-nál jóval szélesebb spektrumú kínálatra számíthat az, aki előfizet a platformra.

Na igen, természetesen a havidíj is szóba került, amiről az HBO Magyarország egyelőre nem tudott nyilatkozni (az amerikai ár 14, 99 dollár, ami átszámítva nagyjából 4430 Ft, ez majdnem duplája a 1890 Ft-os HBO GO díjának), úgy fogalmaztak, hogy a cél az, hogy az HBO Max is „vonzó és versenyképes árral” szolgáljon az érdeklődőknek. A váltást illetően pedig elmondták, hogy az automatikusan fog végbe menni, azaz nem kell újra regisztrálni, és az előfizetés sem fog megszakadni. Az említett októberi rendezvényen remélhetőleg erről is bővebben fogunk majd hallani.

blank

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak