Kapcsolat
blank

Ugyan Felvidéki Miklós a Gorgon című animációs rövidfilmjével már megszellőztette, miként lehet hazai földekről is minőségi mozgóképes alkotást szállítani a műfajban, a fiatal alkotó törevkéseit most a zsánerfilmes Bergendy Péter (Trezor, A vizsga) emelheti új szintekre: érkezik a pszichológus-direktor legújabb produkciója, a Post Mortem, ami egy ízig-vérig kísértet horror lesz.

A hivatalos szinopszis szerint a cselekmény középpontjába egy Tomás (Klem Viktor) nevű, frissen szerelt katona és halottfotós kerül, aki kenyerét a falvakban elhunytak fényképezésével keresi. A világban dúló I. világháború és a spanyolnátha azonban rengeteg áldozatot követel magának, ami által a paranormális aktivitások is megsokszorozódtak. Tomás aktuális állomáshelyén a szokottnál is több ilyen jelenség tapasztalható, ahol ráadásul a megszállások száma is megszaporodott, a főhős pedig egy tíz esztendős kislány, Anna (Hais Fruzsina) segítségével próbál meg a dolgok végére járni.

blank
Post Mortem werk – 40. nap

Az egyébként digitális látványelemekkel is operáló alkotásban Klem és Hais mellett olyan további ismert színészek is felbukkanak, mint Schell Judit, Anger Zsolt, Ladányi Andrea, Reviczky Gábor, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Balogh András, Tóth Ildikó, Szabó Márta, Kiss Eszter és Nagy Mari.

A Post Mortem bemutatója tehát október 9-én lesz a Varsói Nemzetközi Filmfesztivál keretében.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak