Kapcsolat

Film

Premierdátumot és hivatalos címet kapott az ötödik Sikoly film

A pillanatok alatt filmre vett ötödik Sikoly címe ennél frappánsabb már nem is lehetne, de ahhoz, hogy szemügyre vehessük, egy kicsit még várni kell.

blank

blank

Mindössze két hónapra volt szüksége a Paramount Pictures és a Spyglass csapatának, hogy lezavarják a Wes Craven (Rémálom az Elm utcában) által 1996-ban indított Sikoly széria ötödik darabjának forgatásait. Sajnos a kultrendező már nem tudott részt venni a munkálatokban, jelen volt azonban az előző epizódok jól ismert triója, Neve Campbell, Courteney Cox és David Arquette, valamint a korábbi forgatókönyvíró, Kevin Williamson (Vámpírnaplók), aki ezúttal már producerként vett részt a munkálatokban. Továbbá a fent említett gárdát újonnan Melissa Barrera (A bosszú angyala), Jenna Ortega (Insidious: A gonosz háza) és Jack Quaid (Az éhezők viadala) is erősítették, akik teljesen új karakterként fognak felbukkanni a cselekményben. Ezen a ponton ugyanakkor fontos leszögezni, hogy a következő felvonás nem a filmsorozat szó szoros értelembe vett folytatása lesz, hanem egyfajta soft reboot. Williamson a „relaunched” szót használta rá, ami magyarra fordítva ”újraindítást” jelent, ez viszont nem összekeverendő a reboottal. Sokkal inkább egy olyan filmet kell elképzelni, mint a 2018-as Halloween volt – azaz a legelső filmet folytatja, figyelmen kívül hagyva az azt követő folytatásokat.

Tetejében Williamson nemcsak a forgatások végét jelentette be a Twitteren, de a film hivatalos címét is, ami nem más, mint… Scream. Illetve ez csak az angol címe, de valószínűleg a magyar forgalmazó sem fogja sokáig a fejét törni a fordítást illetően, úgyhogy jó eséllyel számozatlan Sikoly címmel fog debütálni, méghozzá 2022. január 14-én. Az eredeti tervek szerint ez a dátum jövő év elejére volt kitűzve, de mint sok más mozgóképes anyagot, úgy ezt is kénytelenek voltak napolni a pandémia okán.

blank

Az egykori forgatókönyvíró ezek mellett arra is kitért, hogy Cravennel a legmerészebb álmaikban sem gondolták volna 24 évvel ezelőtt, hogy produkciójuk egy többrészes széria nyitódarabja lesz, és hogy még ennyi év távlatából is témát szolgáltat majd a slasher műfaj kedvelőinek. No azt meg aztán végképpen nem, hogy ennyi idő után is egy Sikolyon fog majd dolgozni

Matt BettinelliOlpin-Tyler Gillett rendezőpáros (Aki bújt) egyébként egy virtuális sajtóesemény keretében már szót ejtettek soron következő alkotásukról, amiről elmondták, hogy egyfajta Craven és Williamson közös munkássága előtt való főhajtásnak szánják.

A woodsboro-i borzalmak tehát 2022. január 14-én fognak újfent megelevenedni a nagyvásznon.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak