Kapcsolat

Gaming

Prince of Persia: Sands of Time Remake – egyre biztosabbnak tűnik a Nintendo Switch megjelenés

Az idő homokja: raktáron

blank

blank

A tizenhét évvel ezelőtt megjelent Prince of Persia: The Sands of Time úgy vált a videójátékok egyik legendájává, hogy az IP már debütálás előtt a Jordan Mechner-féle, 1989-ben a Konami zászlaja alatt megjelent, korszakalkotó epizód és folytatása(i) révén is annak számított. És mint az tudvalévő, ilyen esetekben az újrázás szinte kivétel nélkül balul szokott elsülni, a Ubisoft által rebootolt széria viszont határozottan kivételt képez ezalól. A The Two Thrones alcímet viselő, trilógiazáró etapot követve ugyan ők is megpróbálkoztak egy házon belüli második menettel, a 2008-ban jött, egyszerűen csak Prince of Persiára keresztel felvonás azonban messze nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ellenben az eredetileg a sorozat mellékágának indult, majd végül különálló történetté érő Assassin’s Creeddel, ami a mai napig köszöni szépen, jól van, idén pedig már a… ööö… hányadik darabja is érkezett meg? És bár 2010-ben kaptunk egy Prince of Persia fősodorhoz tartozó vadhajtást a The Forgotten Sands képében – ami jónak jó lett, csak nem az igazi –, a franciák mondhatni teljesen árván hagyták az “időmágus” hercegüket.

Igen ám, most azonban mégis elérkezettnek látták az időt, hogy ha csak egy kicsit is, de visszahozzák a címet a köztudatba, méghozzá egy The Sands of Time Remake formájában, amelyet szeptemberi Ubisoft Forwardön lengettek be PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra, eredetileg január 21-ei megjelenési dátummal, de ezt végül halasztani voltak kénytelenek. Döntésük hátterében a rajongói fanyalgás áll, amiért sokan a szájukat húzták a remake előzetese láttán, a fejlesztőknek pedig több időre van szükség, hogy némileg az elégedetlenkedők elvárásainak is eleget tudjanak tenni. Mindemellett több jel is arra utal, hogy a játék nemcsak személyi számítógépeken és a leköszönő generáció konzoljain fogja tiszteletét tenni, de a Nintendo hibrid konzolján, Switch-en is.

A Prince of Persia: The Sands of Time Remake Switch verziója a Ubisoft Store-ban bukkant fel 39,99 dolláros árcédulával, igaz, jelenleg azt írják, hogy kifogytak belőle, de ez már többnek tűnik egy véletlen egybeesés. Különösen annak fényében, hogy a Ubisoft francia Twitter-fiókja szeptemberben már megemlítette egy azóta törölt bejegyzésben a verziót, valamint több egymástól különálló webáruházban is megjelent ugyanazzal a switches borítóval. Szóval igencsak jó esély van rá, hogy tényleg játszhatunk majd vele a Nintendo konzolján is. Plusz érdekesség, hogy a Ubisoft Store-ban emellett azt is láthatjuk, hogy az Xbox One és PlayStation 4 verziók ingyen frissíthetőek lesznek az újgenerációs változatokra.

A Prince of Persia: The Sands of Time Remake tehát várhatóan 2021. március 18-án landol a boltok polcain, remélhetőleg hibátlanul és minden régi-új igényt kielégítő minőségben. Az eredetije egyébként 2003-ban debütált Xbox-ra, Game Boy-ra, PlayStation 2-re, illetve PC-re.

Ünnepi nyereményjáték: nyerj egy dobozos Cyberpunk 2077-et az általad választott platformra


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak