Kapcsolat

Gaming

Akár még a régebbi konzolokra is befuthat a hatodik Battlefield – na persze nem PS2-re vagy Xbox Classic-ra

Azért még egy darabig várnunk kell, hogy kiderüljön az igazság…

blank

blank

Mint ahogy az lenni szokott a DICE üdvöskéje, a Battlefield sorozat háza táján, az ismert és javarészt megbízható információkkal seftelő Tom Henderson megint egy érdekes híresztelést szellőztetett meg a soron következő csatatéri játékkal kapcsolatban: emberünk értesülései szerint jó esély van rá, hogy a hatodik számozott Battlefield PC és az újgenerációs konzolok mellett a régebbi gépekre is megjelenik. Henderson hozzáteszi továbbá azt is, hogy a Battlefield 3 egyfajta “puha rebootja” lesz, ami jelenthet sok mindent, de egy biztos: a játék ezúttal ismét modernkori köntösbe lesz öltöztetve.

Igen ám, a jó hír mellett vannak azonban rossz hírei is Hendersonnak, már ami a PlayStation 4 és Xbox One tulajokat érinti: a 128 játékost összetrombitáló játékmódok ugyanis eleve csak néhány, azoknak megfelelő térképen lesznek elérhetők, a régebbi konzolok ezeket viszont már nem fogják azt támogatni. Ugyanakkor ezen a ponton nem tér ki külön a hónapokkal ezelőtti ingyenes battle royale pletykákra, így továbbra sem elképzelhetetlen, hogy ezt a játékosmennyiséget kizárólag a pletykált túlélős játékmód fogja egymásnak ereszteni, és ez lesz kizárólag az újgenerációsak kiváltsága. És ami talán kis öröm az ürömben, hogy a 32v32 csaták lesznek a többségben, így a móka javából senki sem fog kimaradni.

blank

A Battlefield 6 megjelenése ugyan valószínűleg csak valamikor év végén esedékes, az Electronic Arts részéről logikus a döntés, hogy a sokmilliós táborral rendelkező régebbi konzolokra is elhozzák a programot, még ha ezek a játékosok megközelítőleg sem láthatják majd a játékot teljes pompájában. Ez persze érthető is az immáron 6 éves Jaguar SoC korlátai lévén, de hiába lesznek egy éve a piacon az újgenerációs eszközök, azok piaci jelenléte továbbra is töredéke lesz a már bejáratott szériáknak, főleg ha a készletek abban a tempóban érkeznek, mint jelen pillanatban.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak