Kapcsolat

Képregény

Régi ismerős új köntösben: ez a karakter lehet Batman legújabb nemezise

blank

blank

Július 22-26 között került megrendezésre a Comic-Con@Home digitális rendezvény, aminek keretein belül Scott Snyder képregényíró és Greg Capullo rajzoló legújabb projektje, a Dark Nights: Death Metal című képregénysorozat is a terítékre került. A szériának eddig két darabja jelent meg az Egyesült Államokban, az alkotók most pedig a fennmaradó részekről árultak el néhány izgalmas részletet: kiderült például, hogy a harmadik részben bemutatkozik majd Batman vadiúj, minden eddiginél félelmetesebb ellensége, akit sok rajongó már most a DC képregények egyik legőrültebb gonosztevőjeként emleget. Nem más, mint Robin egyik alteregója, a Király körül forog a szó.

A júniusban rajtolt Dark Knigts: Death Metal érdekessége, hogy a története egy olyan alternatív univerzumban játszódik, ahol összegabalyodtak a multiverzum szálai, ennek következtében pedig senki sem az, aminek megszokhattunk: Wonder Woman például nem Themüszkirát, hanem a Poklot szolgálja a Mocsárlény társaságában, illetve ikonikus lasszója helyett is egy láncfűrésszel szolgáltat igazságot. Ugyanakkor ennek a történetnek az egyik rosszfiúja maga a denevérjelmezes szüperhős gonosz alteregója, a Kacagó Batman. A karakter már nem teljesen ismeretlen a képregények kedvelőinek, ugyanis 2017. szeptemberében debütált a Dark Days: The Casting 1. számában, és hivatalosan is a Earth-22-es Sötét Multiverzumnak a része.

blank

A pszichopata denevéremberről nagyon röviden annyit érdemes tudni, hogy a bűn bohóchercege meggyilkolásának következtében egy nanoméreg került Batman szervezetébe, amitől személyisége összeolvad Jokerével. A Dark Knigts: Death Metal történetében ezzel a Batmannel találkozhatunk, amikor is Perpetuával közösen átveszik az uralmat a Föld felett, és sötétségbe borítják. Az emberek a túlélésért küzdenek egy pokoli és torz világban, miközben Batman (az “igazi”), Wonder Woman és Superman egymástól elszakadva próbálnak boldogulni. A dolgok azonban (látszólag) kedvezően alakulnak, ugyanis Csodanőnek idő előtt sikerül hidegre tennie Kacagót a láthatatlan fűrészével, ám a történet itt nem ér véget. Ezen a ponton hozzák be az alkotók a gonosz denevérember helyére a karakter segédjét, Robint, a Királyt.

Scott Snyder szerint a mindössze tízéves fiú a valaha alkotott legsötétebb teremtményeinek egyike, ugyanis a Kacagóval ellentétben ő már eleve gonosznak született, a sötétség pedig nagyon hamar túlnőtte életkorát. Egész addigi életében csak arról álmodozott, hogy egy napon elpusztítja világának hőseit, na meg egy derékövről, ami pusztító fegyvereket rejt. Az író a végére azt is hozzátette, számára a fiú sokkal félelmetesebb karakter a denevérnél, mivel sosem volt más, mint amit láthatunk belőle.

blank

Arról pedig, hogy ki lakozik a fiú lelkének mélyén, egyelőre csak találgatni tudunk. A második lapszám egyik jelenete, melyben Robin suttog valamit a Kacagónak – mire ő büszkén a szárnysegédjévé fogadja –, arra enged következtetni, hogy Tim Drake sötét verzióját láthatjuk, aki korábban szintén a denevér mellé szegült. Ez megmagyarázná látszólagos intelligenciáját, azonban egy másik szemszögből nézve Robin ruháján a klasszikus logó összeolvadása látható a fekete tollakkal, amiről Dick Grayson/Éjszárny juthat az eszünkbe. Ha utóbbi a helytálló feltételezés, az egy igazán félelmetes és izgalmas fordulat lenne a sorozat történetében, ugyanis teljesen új aspektusból mutatná be Bruce Wayne és Dick kapcsolatát.

Bárhogy is legyen, a Dark Nights: Death Metal esemény-füzet az eddigiek alapján elég izgalmasnak ígérkezik, és nagy valószínűséggel bőven tartogat még meglepetéseket Robin kilétén túl is. Az információk szerint a történet hét lapszámból fog összeállni, aminek a 3. darabja augusztus 11-én jelenik meg az Egyesült Államokban nyomtatott és digitális formában egyaránt. Hogy hazánkba is ellátogat-e majd a minisorozat, azt egyelőre nem tudni, azonban ha valakinek felkeltette az érdeklődését a koránt sem hézköznapi történet, az iOS-re és Androidra egyaránt elérhető Comixology alkalmazáson keresztül szert tehet a füzetek digitális változatára – természetesen eredeti nyelven.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak