Kapcsolat

Tech

Rekordnegyedévet zárt az Apple az iPhone 12-nek hála

Egyre nagyobb az alma hatalma. És a bevétele. Is.

blank

blank

Igaz ugyan, hogy a hajlítható kijelzőjű iPhone-ra még várnunk kell, az Apple szárnyalását ez nem gátolja. Olyannyira nem, hogy az elmúlt negyedévben minden eddiginél nagyobb bevételt könyvelhetett el, ezzel abszolút rekordnegyedévet zárva – köszönhetően az iPhone 12 megjelenésének. És ráadásul nemcsak éves, de az iPhoneok történelmének szintjén is.

Hagyományszerűen a karácsonnyal záruló három hónap szokta a legtöbb bevételt hozni, a tavalyi azonban még a legoptimistább előrejelzéseknél is jobban sült el: a piaci elemzők 103.3 milliárd dolláros bevételt jövendöltek, 59.8 milliárd dolláros növekedés mellett, ehhez képest a negyedévet 111.4 milliárd, és 65.6 milliárd dolláros végeredménnyel zárták. Emellett egy újabb mérföldkövet is magáénak tudhat az Apple: becsléseik szerint mostanra már világszerte több mint 1 milliárd készülékük van a felhasználóknál, amihez a szóban forgó negyedév összesen 91 millió készülékkel járult hozzá.

blank

Az, hogy az iPhone ilyen számokat hoz részben az új hálózati technológiának, az 5G-nek is köszönhető valamelyest. Az iPhone 12 ugyanis az első olyan mobilkészülék az Apple kínálatában, ami képes csatlakozni ezen hálózatokhoz, ezzel is váltásra ösztönözve a felhasználókat. Az Apple többek közt pont emiatt is várt nagy eredményeket, és úgy látszik, nem hiába. Aggodalomra persze volt ok, nem is kevés, hiszen a világjárvány és a recesszióban levő gazdasági helyzet miatt kérdéses volt, hogy az új csatlakozási lehetőség kihasználása elég lesz-e arra, hogy az emberek fizessenek is érte. Igaz, önmagában nem csak ez volt az egyetlen indok a frissítésre, hiszen a teljesítménybeli előrelépés mellett a kamerák képességei is komoly vonzerőnek számítottak.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak