Kapcsolat

Gaming

Resident Evil Village: a legújabb fejlesztői videó bepillantást enged a játékmenetbe

blank

blank

A Resident Evil (magyarul Kaptár) franchise szerelmesei most nagyon örülhetnek, ugyanis a Capcomék háza táján egy élőszereplős és egy animációs széria is készül a Netflixre, valamint úton van a videójátékos folytatás is a trükkös alcímű Resident Evil: Village képében. Az utóbbi már többször reflektorfénybe került az elmúlt időszakban, legutóbb a PlayStation 5 Showcase keretében, de a fejlesztők még mindig nem dobták le az atombombát – azaz a játékmenet bemutatót –, az újonnan kiadott fejlesztői videó azonban kicsit megszellőzteti a kelet-európai zombitúrát.

A Resident Evil nyolcadik felvonásáról régóta lehet tudni, hogy a VII. rész közvetlen folytatása lesz, és Ethan Winter történetét meséli tovább, egyúttal teljessé téve azt, ráadásul mindezt egy banyáktól és farkasembernek látszó entitásoktól nyüzsgő, kelet-európai kisvárosi környezetben. Érdekesség továbbá, hogy a kiadott előzetesekben a sorozat kultikus karaktere, Chris Redfield nem épp a tőle megszokott héroszi szerepben tűnik fel, így könnyen lehet, hogy az egykori STARS-os katona a golyóálló uniformisával együtt vetette le magáról a jófiú szerepét, a folytatásban pedig már egyfajta antagonistaként lesz jelen.

Mindezek mellett a fejlesztők már többször kihangsúlyozták, hogy a Village lesz a széria legrealisztikusabb látványvilágával rendelkező darabja, ami a maga – nagyjából – 10-12 órás játékidejével egyben elhozza a legfélelmetesebb órákat is. Ami pedig a játékmenetet illeti, ezúttal is belső nézetből fogjuk szemlélni az eseményeket, miközben hatalmas nyílt helyszíneket fedezünk fel, a ránk váró feladványokra pedig több megoldást is találhatunk térképszerte, mint korábban bármikor. Na, de hogy hogyan néz ki ez a gyakorlatban? Egy teljes értékű játékmenet bemutató még várat magára, azonban a napokban kiadott fejlesztői videó végre némi bepillantást enged a Resident Evil:Village játékmenetébe.

Fontos továbbá, hogy a program eredetileg PC mellett kizárólag újgenerációs konzolokra, tehát PlayStation 5-re és Xbox Series X-re érkezett volna, ám a Tokyo Game Show keretében a készítők megígérték, hogy megpróbálják leszállítani az aktuális konzolgenerációra is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak