Kapcsolat

Gaming

Resident Evil: Village – részletek derültek ki a játékról

A japán Famitsu magazinnak köszönhetően újabb információk érkeztek a trükkös alcímű Resident Evil: Village-ről

blank

blank

Ahogy azt a Capcom már előre jelezte, a Resident Evil: Village a hetedik rész közvetlen folytatása lesz, és Ethan Winter történetét meséli tovább. Ráadásul mindezt egy banyáktól és farkasembernek látszó entitásoktól nyüzsgő, kelet-európai kisvárosi környezetben, ahol a főhősünk talán még a sorozat kultikus karakterével, Chris Redfielddel is bajuszt akaszt.

A történet elején Ethan és Mia Winters – akik ismét egymásra találtak –, boldogan élik életüket valahol Európában, maguk mögött hagyva a Baker ültetvényen történt borzalmakat. Mindennapjaik békében telnek mindaddig, míg egy napon fel nem bukkan Chris, és valamilyen okból ki nem ragadja a főhőst ebből a “hétköznapiságból”, hogy egy újabb rémálomba rángassa bele (hogy pontosan mi oka, az nem derült ki). A nagy találkozást követve Ethan egyedül ébred a játék helyszínéül szolgáló titokzatos faluban, amit természetesen mi már a karakter szemén keresztül látunk. Ahogy elindulunk, szinte rögtön néhány érdekes fotóra bukkanunk, amiken az emberek furcsa alakzatot alkotva, valamiféle rituális dolgot művelnek. Később persze kiderül, hogy a hegyközség lakosai egy ősi szekta tagjai, és a legkevésbé sem a barátságos típusból valók. Ugyanakkor nincsenek egyedül, “háziállatként” szolgálják őket a farkasember-szerű lények is – akik hivatalosan nem farkasemberek, állatok, akik falkában járnak, kommunikálni nem kommunikálnak, ezt ellensúlyozva azonban tudnak fegyvereket használni. Itt fontos megjegyezni, hogy ez egy forradalmi újítás a készítők részéről, hiszen a korábbi részekben nem találkozhattunk hasonló ellenféltípussal.

Mindemellett az előzetesben látott ballonkabátos férfiról is kiderült egy s más. Például, hogy egyfajta árusként fog funkcionálni – hasonlóan a Resident Evil 4-ben látott kereskedőhöz –, ugyanakkor nemcsak főhajtásként van jelen a széria legendás darabja előtt, de egyfajta befolyással is van Ethan életére. Ezt ugyan nem fejtették ki bővebben, de azért valljuk meg, véletlenségből nem szoktak ilyen szereplőket beletenni a játékokba. Mellette felbukkan még egy koponyás bottal járó, sámánszerű öregasszony is, akinek szintén lesz valami nagyobb szerepe, de hogy mi, azt még szintén nem árulták el a készítők.

A Resident Evil: Village valamikor 2021-ben érkezik PC-re, Playstation 5-re, és Xbox Series S/X-re, de még nem elképzelhetetlen, hogy a jelenlegi generációra is megjelenik.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak