Kapcsolat

Gaming

A Resident Evil: Village még korántsem teszt pontot Ethan Winters története végére – legalábbis állítólag

Ha hozza a Resident Evil 7 színvonalát, akkor részünkről semmi akadálya.

blank

blank

A Capcom kultstátuszba emelkedett túlélőhorrorja igencsak nagy utat tett meg 1996, avagy a legelső Resident Evil-játék megjelenése óta: a vírus pusztította univerzum szinte megszámlálhatatlan fősodorbeli és vadhajtás-epizóddal gyarapodott az évek során, érkezett több animációs film, valamint egy hatrészes élőszereplős mozgóképes adaptáció is született Paul W. S. Anderson rendezésében. Na persze a jövőben sem kell félteni a Resident Evilt további tartalmak terén, főleg most a franchise 25. évfordulóján, amikor sorozat készül a Netflixre, jön egy reboot mozi Welcome to Reccoon City címen, no meg egy új, a minden téren újszerűen hatott Resident Evil 7 folytatása is, ami a Village alcímet kapta.

Az elmúlt hónapok során ez utóbbiról rengeteg dolgot megtudtunk már, mi több, egy PS5 exkluzív demo keretében még egy próbakörre is elvihettük a játékot. Az előzetes információk és a Maidenre keresztelt ízelítőn túl azonban még nem egy, nem kettő további kérdés lengi körül a produktumot, és mint az az általában hiteles bennfentes információkkal seftelő Dusk Golem jóvoltából kiderül, ezek a Village megjelenésére sem oszlanak el teljesen. És hogy miért nem? A válasz egyszerű: Dusk Golem arról értesült, hogy a jövő hónapban minden fontosabb platformra érkező Village még messze nem varrja majd el az előző részben megismert Ethan Winters történetét, ugyanis érkezni fog még egy etap a karakter főszereplésével, mellesleg lesznek olyan játékmechanikák is, amelyek a fősodor kilencedik epizódjában nyernek értelmet – hogy pontosan miről van szó, az nem derült ki.

A szivárogtató érdekességként azt is említi belsős forrásokra hivatkozva, hogy a Capcom a jövőben szeretné elhagyni a számozást, a trilógiazáró kilencedik epizód után pedig inkább új és teljesen önálló történetekre szeretnének majd koncentrálni.

Mindez persze még a jövő zenéje, hiszen még a Resident Evil: Village sem ért teljesen révbe. Megjelenése május 7-én lesz PC, PS4, PS5, Xbox One és Xbox Series X / S platformokon.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak