Kapcsolat

Sorozat

Részletek derültek ki a Netflixre érkező animációs Resident Evil-sorozatról

Vár a végtelen sötétség.

blank

blank

Fontos mérföldkőhöz érkezik idén a japán Capcom népszerű videójáték-sorozata, a Resident Evil: az ikonkius túlélőhorror 2021-ben huszonötödik születésnapját ünnepli, a jeles alkalomból pedig több alkotó is úgy gondolta, kedveskedik valamivel a rajongóknak. Az egyik legbőkezűbbnek a kaliforniai székhelyű tartalomgyártó, a Netflix bizonyult, akik egy élőszereplős sorozat mellett – amely a Wesker család tagjait fogja követni két külön idővonalon – még egy animációs szériát is szenteltek a zombiknak, és a mutáns vírust túlélők ellenük folytatott harcának, és most már azt is tudjuk, miről fog szólni pontosan a produkció – hála a nemrégiben közzétett szinopszisnak.

Eszerint a Resident Evil: Infinite Darkness cselekménye néhány évvel – egészen pontosan 2006-ban –játszódik a Resident Evil 4 eseményei után, főhősei pedig Leon S. Kennedy és Claire Redfield. Előbbit egy illetéktelen behatolásra hivatkozva a Fehér Házba hívják, ám még mielőtt bármit is megvizsgálna, őt és a vele érkezett SWAT csapatot zombik rohanják le. Eközben Claire, aki a TerraSave munkatársaként dolgozik, egy rejtélyes rajzot talál, amit az egyik menekülttáborban lévő fiatal fiú rajzolt egy távoli országban. Mivel a kép kísértetiesen hasonlít a vírusfertőzés áldozatára, felkelti Claire érdeklődését, és nyomozásba kezd. Ő is felkeresi a Fehér Házat, hogy kérvényezze egy jóléti létesítmény felépítését, ahol találkozik Leonnal, ami alkalmat kínál arra, hogy őt is bevonja felfedezéseibe. Feltűnik neki, hogy a férfi mintha látna összefüggést a kép és a zombibetörés között, de Leon ezt tagadja, és otthagyja őt. A történések viszont hamarosan olyan fordulatot vesznek, amelyek alapjaiban rendítik meg a nemzetet.

Ezen kis összefoglaló alapján izgalomban tehát vélhetően nem lesz hiány, amit talán fokozni fog az is, hogy Leon és Claire hangjában régi ismerősöket üdvözölhetünk. A két karaktert ugyanis az a Nick Apostolides és Stephanie Panisello fogja szinkronizálni, akiket a 2019-es Resident Evil 2 Remake vidójátékban is hallhattunk ugyanezekben a szerepekben. A széria pontos premierdátuma egyelőre nem ismert, csupán annyi, hogy valamikor az idei év folyamán láthatjuk.

Nem ez azonban az egyetlen ajándék a fanoknak, érkezik ugyanis egy új mozifilmes adaptáció is, mely teljesen figyelmen kívül hagyja az eddigi, Milla Jovovich (Monster Hunter – Szörnybirodalom) főszereplésével készült Paul W. S. Anderson-filmeket, és egyfajta újragondolása lesz a franchise-nak. Az ezúttal már Johannes Roberts (47 méter mélyen) rendezésében készülő film érdekessége, hogy a főszereplője ugyanúgy a Kaya Scodelario (Az útvesztő) által játszott Claire Redfield lesz, mint az animációs Infinite Darkness-nek. Az egyszerűen Resident Evil címet kapó film a tervek szerint szeptember 3-án debütál a mozikban, de vélhetően nem ez lesz idén a legnagyobb durranás a Resident Evil háza táján. Sokkal inkább a magyar vonatkozással is rendelkező Resident Evil Village, mely május 7-én érkezik a boltokba – bár nemrég az Edge magazin lapjain már egy olyan információ (is) szerepelt, ami szerint bő egy hónapot csúszni fog a program, de reméljük, ez nem több puszta írói részről elkövetett baklövésnél.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak