Kapcsolat

Gaming

Rocket League: ingyenessé vált a Psyonix autós-focis játéka

blank

blank

Valamivel több mint egy éve történt, hogy az Epic Games bekebelezte a Psyonix fejlesztő stúdiót, akikhez olyan IP-k tartoznak, mint a 2015-ös autós-focis játékhibrid, a Rocket League. Onnantól kezdve már sejthető volt, hogy az elképesztően népszerű program előbb-utóbb az Epic Games-től megszokott free-to-play üzleti modellre vált, a kérdés pedig már csak az volt, erre mikor kerül sor. Nos, ennek napja ma, azaz szeptember 23-án 6 órakor jött el, ráadásul a program ingyenessé válása mellett rengeteg extra tartalom és kisebb változás is érkezett.

Először is: ahhoz, hogy a könyvtárunkba tegyük a játékot, csupán az Epic Games áruházát kell felkeresni, ha esetleg eddig nem tettük, regisztrálni egy fiókot (de a Google fiók is használható a belépéshez), ellátogatni a játék adatlapjára, majd rábökni a képe alatt látható GET gombra. Ha ez megvan, a Rocket League automatikusan hozzáadódnak a digitális játékkönyvtárunkhoz és már tölthetjük is. Fontos, hogy mostantól a játék kizárólag az Epic Games kliensprogramjából érhető el az újoncok számára, a Steamen pedig teljesen megszűnt létezni – persze aki ott szerezte be korábban, az a továbbiakban is Valve klienséből nyüstölheti a programot.

Ami pedig az újdonságokat, valamint a változásokat illeti: ahogy azt a fejlesztők korábban jelezték, az új megjelenéssel párhuzamosan bekerültek a játékba a naponta megrendezésre kerülő Competitive Tournamentek, melyeken egyedül vagy maximum háromfős csapatokba verődve vehetünk részt. Ezeken a bajnokságokon egyszerre 32 csapat versenyezhet az úgynevezett tournament creditekért, amiket aztán különböző (szintén újonnan a játékba került) tárgyakra válthatunk be.

Emellett a Rocket League heti kihívásokkal és szezonokkal is bővült: teljesen ingyenes játékosként hetente három extra feladatot kapunk, amiknek teljesítéséért tapasztalati pontok és értékes cuccok üthetik a markunkat, Rocket Pass előfizetőként azonban plusz három kihívás (tehát összesen hat) és extra tárgyak képzik a jussunkat.

Kapcsolódó: Most több mint 42 000 forintot spórol meg nekünk az Epic Games


És természetesen ha már vannak szezonok, így szezonális kihívások is, amiből az első a free-to-play Rocket League rajtjával azonnal kezdetét vette. Ugyanakkor ezzel egy időben befutottak a Competitive Rankok, illetve a legjobbaknak járó cím is – az előbbi a Grand Champion I-II és III, az utóbbi pedig a teljesen új, a konkrét legjobbnak járó Supersonic Legend rankot takarja.

További jó hír lehet, hogy a program teljes mértékig egy multiplatform esportjátékká igyekszik avanzsálni, így az autókázós focimeccseket immáron platformtól függetlenül is lejátszhatjuk barátainkkal vagy éppen legádázabb ellenlábasainkkal.

Tehát az ingyenes Rocket League ebben a szent pillanatban nyitotta meg stadionjait, ha valakit érdekel, milyen a foci négykerekűként, akkor rakétára fel!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, nehogy lemaradj, és ne feledkezz meg szeptemberi nyereményjátékunkról sem, aminek keretein belül most két Marvel+ képregényt, egy steames Hellblade Senua’s Sacrifice kulcsot, fődíjként pedig egy 28 cm-es Baby Yoda plüss figurát van lehetőség elvinni tőlünk!!!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak