Kapcsolat

Sorozat

Sárkányok háza: végre megjött a Trónok harca spin-offjának első előzetese

Amikor Westeroson még rettegték a pikkelyt és a tüzet.

blank

blank

Az éppen tíz éve indult HBO-s Trónok harca tagadhatatlanul beleírta magát nemcsak a televíziózás, hanem a mozgókép történelmének könyvébe is, dacára annak, hogy a történet két esztendővel ezelőtt történt lezárása finoman szólva is hagyott kívánnivalót maga után a rajongók szerint (akik hiába követelték a finálé újraforgatását, a stúdiónál süket fülekre találtak, így maximum George R. R. Martinban bízhatnak, már ha az idős mester valaha is elkészül az utolsó két kötettel). Nem meglepő hát, hogy az illetékesek itt is a már oly sokszor alkalmazott az aranytojást tojó tyúkot szaporítani kell-elvet alkalmazták, azaz nekiálltak bővíteni Westeros kisképernyős világát, a hírek szerint nem kevesebb, mint öt új széria készül, melyek közül az első a szintén Martin Tűz és vér című regényéből adaptált House of the Dragon (avagy Sárkányok háza), melynek áprilisban kezdődtek meg a munkálatai (természetesen a járványügyi óvintézkedéseket szem előtt tartva), május elején pedig már az első forgatási fotók is megérkeztek a szereplőkről. Júliusban viszont a stáb kénytelen volt leállni egy pozitív koronavírusteszt miatt, ám úgy tűnik, az esetnek szerencsére nagyobb volt a füstje, mint a lángja, legalábbis erre utal, hogy végre megjött a széria első előzetese.

Akik ismerik a Trónok harca történetét (akár a sorozatot, akár a könyveket) jól tudják, hogy Robert Baratheon lázadása előtt a Targaryen-ház uralkodott Westeroson, ősük, I. (Hódító) Aegon egyenesen sárkányháton repülve hódította meg azt (nyilván innen ered a hüllő iránti szeretetük és hódolatuk is). A dinasztia sok-sok éven és nemzedéken keresztül kormányozta a kontinenst, ennek egy kis szeletét hivatott bemutatni a Sárlányok háza, mely 200 évvel az anyasorozat eseményei előtt játszódik, és a Targaryenek és sárkányaik viselt dolgaira fog összpontosítani. Akikből a hírek szerint összesen tizenhét darab lesz látható a produkcióban (szemben a Trónok harca három “kis kedvencével”, Drogonnal, Rhaegallal, és Viserionnal), sőt, az alkotók arról is beszéltek, hogy a Sárkányok háza mitológiai lényei mind saját, külön személyiséggel fognak rendelkezni, így könnyedén meg tudjuk őket különböztetni.

Hogy ez pontosan hogyan is fog kinézni, arra sajna még picit várnunk kell, a széria ugyanis csak valamikor 2022-ben debütál az HBO Maxen (remélhetőleg akkor már nálunk is elérhető lesz a platform). A Sárkányok háza showrunnerei Ryan Condal (Kolónia) és Miguel Sapochnik (Trónok harca) lesznek, a rendezői székben előbbi mellett Clare Kilner (Snowpiercer-Túlélők viadala), Geeta V. Patel (Nagy Katalin – A kezdetek), és Greg Yaitanes (Castle Rock) foglal helyet, a forgatókönyvet pedig Condal, Charmaine De Grate (A visszatérők) és George. R. R. Martin írta. A főbb szerepekben  Matt Smith-t (Daemon Targaryen herceg), Emma D’Arcy-t (Rhaenyra Targaryen hercegnő), Paddy Considine-t (Viserys Targaryen király), Steve Toussaint-t (Lord Corlys Velaryon, avagy a Tengeri Kígyó), Olivia Cooke-ot (Alicent Hightower) és Rhys Ifanst (Otto Hightower) láthatjuk.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon, valamint ha érdemesned látod, támogasd munkánkat Patreonon, hogy fejlődni tudjunk!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak