Kapcsolat

Sorozat

Servant: megvan, mikor debütál M. Night Shyamalan sorozatának 2. évada

Hamarosan érkezik a horrorelemekkel átitatott pszichothriller folytatása.

blank

blank

M. Night Shyamalan már rendezői pályafutása hajnalán belenyúlt a tutiba: ez volt a Hatodik érzék, amit aztán mára olyan legendássá lett művek követtek, mint A sebezhetetlen, a Jelek vagy A falu. Valahol 2010. környékén a rendező karrierje azonban megbicsaklott, a keze közül kiadott produkciók szinte kivétel nélkül a nézhetőség határvonalán egyensúlyoztak egészen az Eastrail 177 trilógia záródarabja, azaz A sebezhetetlen történetét folytató Üvegig. Természetesen egy olyan tehetséges direktortól, mint amilyen az indiai származású Shyamalan, várható volt, hogy előbb-utóbb visszatér a sallangmentes pszichothriller vonalhoz (bár a Széttörve és az Üveg is az volt, csak épp szuperhősfilmes alapokon, fűszerezve egy csipetnyi horrorral, drámával és sci-fivel), amit végül a napjainkban népszerű sorozatformátumban tett meg az Apple TV+ berkeiben.

Noha a jókora horrorral átszőtt Servant nem kizárólagosan Shyamalan projektje – a showrunner és forgatókönyvíró ugyanis Tony Basgallop (24:Élj egy új napért, Berlini küldetés) – a mű atmoszférája elvitathatatlanul a direktor korábbi filmjeit idézi. A történet középpontjában egy Philadelphiában élő házaspár áll, akik egy tragédia okán elveszítették kisbabájukat. A feleség (Lauren Ambrose) annyira belerokkan ebbe, hogy terápiára szorul, melynek keretében úgy kell tennie férjének (Toby Kebbel), mintha gyermekük még mindig életben lenne. Ehhez egy játékbaba, valamint egy dada (Nell Tiger Free) van segítségükre, a pszichoterápai időszak alatt az események azonban nem várt és egyben hátborzongató fordulatot vesznek.

Az almás vállalat nem titkolta, hogy a tavaly debütált első évadot csupán kísérleti szándékkal rendelte be, a sorozat viszont annyira megnyerte a nézőket, hogy 2021. január 15-én érkezik is a folytatás (ha minden igaz, rögtön magyar felirattal). A szezon 10 részből fog állni, amelyek péntekenként érkeznek majd a platform kínálatába. Az első évad főszereplői pedig természetesen mind visszatérnek, így Ambrosezal (Hat láb alatt), Kebbellel (Kong: Koponya-sziget, Fantasztikus Négyes), Tiger Freevel (Trónok harca) és Rupet Grinttel (Harry Potter, Blöff) is újra találkozhatunk.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak