Kapcsolat

Sorozat

Sokrétű színész csatlakozott a House of the Dragon szereplőgárdájához

blank

blank

A korábbi híresztelésnek megfelelően valóban felpörögtek kicsit az események a Tronok harca előzményszériája, a House of the Dragon körül: a Deadline értesülései szerint az HBO-nak immár nemcsak kiszemeltje van a produkcióhoz, hanem szerződött színésze is az egyik főszerepre.

Pár napja Travis Fimmel (Vikingek, A farkas gyermekei, Warcraft: A kezdetek) neve röppent fel Daemon Targaryen karaktere kapcsán, amiről bár azóta nem hallottunk fejleményt, az HBO viszont derült égből leleplezte első hivatalos színészét a nagy múltú aktor-direktor, Paddy Considine (A kívülálló, A harmadik nap) személyében, ki az ötödik Targaryen uralkodót, I. Viserys király-t fog megformálni.

blank
Mandatory Credit: Photo by REX/Shutterstock (5094500bc) Paddy Considine ‘Miss You Already’ film premiere, London, Britain – 17 Sep 2015

A hivatalos karakterleírás szerint Viserys-t a harrenhall-i nagytanács választ meg az öreg Jaehaerys Targaryen utódjául, hogy sikerrel és békében virágoztassa fel az uradalmat, a polgárok szeretetében. Kijelölt örököse a sárkánylovas hercegnő, Rhaenyra Targaryen, akinek célja, hogy Westeros első női uralkodójává váljon.

A 300 évvel az anyaszéria történései előtt játszódó House of the Dragon előreláthatólag 2022-ben érkezik, és a Targaryen-ház felemelkedését és bukását mutatja be. Az első szezon tízrészes lesz, melyek közt – az előzetes információk szerint – olyan történetek is megelevenednek, mint a Sárkányok tánca [esemény]. A projekt George R.R Martin Tűz és vér című művét veszi alapul, amit – R.R Martin felügyeletében – Ryan Condal ír. Ugyanakkor Condal mellett azt is tudni, hogy a Trónok harca veterán rendezőjéről, Miguel Sapochnik is részt vesz a projektben, méghozzá a pilot epizód rendezőjeként.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak