Kapcsolat

Gaming

Sony: a mentésmásolás nemléte nem általános tendencia lesz a PS4-es és 5-ös játékoknál

blank

blank

Ahogy arról tegnap mi is beszámoltunk, a 2018-as Marvel’s Spider-Man után a Yakuza: Like a Dragon-ról is kiderült, hogy mentéseit nem “hurcolászhatjuk” majd kedvünk szerint a PlayStation 4-es és 5-ös változat között, a hír alapján pedig sokan azt feltételezték (köztük mi is), hogy a Sony masinái csak mérsékelten, esetleg semennyire nem fogják támogatni a mentésmásolást. Nos, a tokióiak gyorsan reagált a teoretikára, és némileg megnyugtattak minket.

Kiderült többek közt, hogy a mentésmásolás, valamint a cross-save funkció nemléte nem egy alapvető hiányosság lesz, inkább csak lesznek olyan címek, amelyeknél nem pakolászhatjuk a mentésünket egyik változatról a másikra. Ugyanakkor a legtöbb esetben az aktuális játékállásunk automatikusan átkerül PlayStation 4-ről 5-re, illetve fordítva.

Kapcsolódó: Spider-Man: Miles Morales – kiderült, nagyjából milyen hosszú játékmenetre számíthatunk


Ennél több információ egyelőre nem derült ki, például az, hogy konkrétan melyik játékokat kell majd – az említetteken túl – teljesen előről játszani a két platformon, az Insomniac Games-nél azonban rákérdeztek a dologra a Marvel’s Spider Man: Miles Morales kapcsán. Habár a kérdésre elég szűkszavú válasz érkezett James Stevenson részéről, de legalább megtudtuk, hogy a programnál az automatikus tendencia érvényesül, tehát mind PlayStation 4-en, mind 5-ön ugyanonnan lesz lehetőségünk élvezni a játékmenetet.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak