Kapcsolat

Sorozat

Guy Ritchie sorozatot készít legutóbbi gengszterfilmjéhez

blank

blank

A legendás gengszterfilmes, Guy Ritchie elég sok műfajban kipróbálta magát az utóbbi időben: hozott tető alá akciófilmet (Az U.N.C.L.E. embere), dolgozott fel fantasy-legendát (Arthur király – A kard legendája), valamint egy Disney rajzfilm élőszereplős adaptációját is leszállította (Aladdin), és bár többé-kevésbé mindegyikbe belecsempészte saját védjegyeit, ezek az alkotások messze nem a megszokott színvonalat képviselték. Kicsikét már-már úgy is tűnhetett, Ritchie is beállt a hollywoodi álomgyár szalagja mellé, a tavalyi Úriemberekkel azonban visszatért zsáneréhez, ami egy teljes értékű Ritchie-gengszterfilm lett. Továbbá amit nem árthat tudni, a direktor Matthew McConaughey (A Wall Street farkasa, A setét torony), Charlie Hunnam (Kemény motorosok, Arthur király – A kard legendája), Colin Farrell (A fülke) és Hugh Grant (Sztárom a párom) közös parádéját eredetileg egy sorozatként álmodta meg, de végül mégis nagyjátékfilm lett. Hogy mi vezetett ehhez a döntéshez, az nem tudható, a legfrissebb értesülések szerint azonban ha nem is száz százalékig az eredeti koncepció, de részben mégis megvalósul, ugyanis az úriemberek a kisképernyőkön térnek vissza.

Ha valaki lemaradt volna a rendező szóban forgó produkciójáról, nagyon röviden annyi a sztori, hogy Mickey Pearson (Matthew McConaughey), a történet “főhőse” a meggazdagodás legegyszerűbb módját a marihuánában látja meg. És nem a kevésben, hanem a legtöbben, amit egy ütött-kopott konténer alá rejtett bunker kapacitása elbír – na meg aztán még több bunkeré, miután Mickey hálózatát teljes Angliára kiterjesztette. A nagy pénz és a királyi életmód ugyanakkor korai nyugdíjazást is jelent, hősünk ezért elgondolkodik a visszavonuláson, na meg hogy hogyan tudna kiszállni a dollár-százmilliós buliból. Persze ez nem annyira egyszerű menet: miközben McConaughey figurája foggal-körömmel azon van, hogy nyélbe üsse az üzletet, London teljes alvilága felbolydul, a nagy nyüzsgés következtében pedig nyakába szakad a kínai maffia, egy orosz oligarcha, egy mindenfajta harcművészeteket űző bokszklub, egy alantas zsidó és egy pénzhajhász oknyomozó is.

https://www.youtube.com/watch?v=iLRfDZ_qbJk&feature=emb_title

Noha az Úriemberek összességében nem is nevezhető Ritchie karrierje legnagyobbjának, ettől még egy hamisítatlan Guy Ritchie mozi, tele a csakis rá jellemző szöveg -és képi világgal, illetve zenei aláfestéssel. Nos, akik hasonlóan elégedettek voltak az Úriemberek minőségével, de mégis volt egy pici hiányérzetük a vetítést követve, ami miatt tovább követték volna még a sztorit, azok most nagyon örülhetnek, mert a Deadline értesülései szerint mind Ritchie, mind a Miramax TV lát még elég fantáziát és alapanyagot a történetben ahhoz, hogy a direktor eredeti elképzelése is megvalósuljon. Érkezik ugyanis az Úriemberek sorozat.

A produkció részleteit most ugyan még homály fedi, annyi viszont már most bizonyos, hogy a visszatérést ezúttal is Ritchie jegyzi íróként és rendezőként egyaránt, valamint hogy a Miramax TV-n fog debütálni. Hogy az utóbbira mikor kerül sor, azt most még nehéz volna megmondani, 2022. előtt semmiképpen, valamint az sem egyértelmű, hogy a filmben látott karakterek térnek-e vissza, vagy teljesen új rosszarcúak tűnnek fel a porondon.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak