Kapcsolat

Tech

Sorra mondják fel a szolgálatot a DualSense adaptív ravaszai

Nem mondjuk, hogy meglepődtünk, lévén, hogy egy teljesen új, még kiforratlan technológiáról van szó.

blank

blank

Valamivel több mint egy hónapja kerültek piacra az újgenerációs PlayStation-ök, és bár abban talán sokan egyetérthetünk, hogy nem tökéletes, összességében egy kimagasló élményt nyújtó konzolról beszélhetünk. Ebben többek közt nagy szerepet játszik a vadiúj és egyben forradalmi technológiára épült DualSense kontroller is, ami a heptikus rezgéseknek és adaptív ravaszainak hála szó szerint kézzelfoghatóvá teszi a játékélményt. Igen ám, a legfrissebb jelentések szerint azonban van ennek egy hátulütője is, ugyanis többen is arra panaszkodnak, hogy az adaptív ravaszok ilyen-olyan nyavalyával, de sorra mondják fel a szolgálatot.

A játékosok a ResetEra és a Reddit fórumain osztják meg egymással keserű tapasztalataikat: volt olyan, akinek a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales nyüstölése közben érezte, hogy az R2 ”beszakadt” ujjai alatt, a ravasz szépen ellazult, azóta pedig nem igazán akar reagálni semmire. Mások arról számoltak be, hogy a ravaszok a kontroller legkisebb érintésére aktiválódnak. Előbbi problémát egyébként többen is észlelték, ugyanis már több mint ezer felhasználó fejezte ki csalódását a DualSense kéretlen extrája miatt, ami valljuk be, kicsit kínosnak hat. De ezek szerint ismét bebizonyosodott a régi közhely, miszerint semmi sem lehet tökéletes.

Valószínűleg a Sony nem direkt tervezte hibásan a DualSense-t, hogy abból több fogyjon csak azért, mert túl gyorsan elkopik a technológia, és csupán elszigetelt incidensekről van szó, amit a japán cég mihamarabb felülvizsgál majd, illetve – ha szükséges – ki fogja cserélni a kérdéses alkatrészeket. Ha pedig a meghibásodás tömeges lesz, valószínűleg másfajta anyagból fogják majd gyártani a renitens szerkezetet. A magunk részéről pedig reméljük, hogy ez volt az utolsó kellemetlenség a konzol kapcsán, és a jövőben mindenféle hátráltató tényező nélkül élvezhetjük majd az újgeneráció nyújtotta élményt, annak minden előnyével együtt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak