Kapcsolat

Gaming

Spider-Man: Miles Morales – rengeteg extra részlet derült ki a játékról

A Game Informer jóvoltából további részleteket tudtunk meg a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales -ről.

blank

blank

Ugyan a júniusi PlayStation 5 Showcase óta csak kis dózisokban érkeztek az információk a 2018-as Marvel’s Spider-Man spin-offjáról, az idő alatt azonban elég sok minden összegyűlt: egyebek mellett kiderült, milyen hosszú lesz a történet, kaptunk egy bő 7 perces játékmenet bemutatót, szemügyre vehettünk egy boss harcot, illetve az is világossá vált, hogy játékállásunkat szabadon “hurcolászhatjuk” a PS4-es és 5-ös verzió között a kiadott technikai leírás szerint. Mindezek ismeretében talán már mindenkinek sikerült eldönteni, hogy Peter Parker után Miles Morales-szel is szeretné-e beszőni a nagyvárosi utcákat vagy sem. De ha valaki mégis dilemmában lenne, a Game Informer jóvoltából most még több extra részlet bukott a felszínre, melyeknek talán sikerül eldönteniük a kérdést.

Talán kezdjük a technikai résszel: pókos kalandjainkat kétféle játékmódban kezdhetjük meg. Az egyik a Performance mód, amiben a program 4K / 60 képkocka per másodpercenkénti sebesség mellett fut, valamint a Fidelity mód, ami ugyan “csak” 4K / 30 fps-t képes produkálni, cserébe viszont a valóság illúziójába burkolózva, azaz sugárkövetéssel élhetjük át Miles “ámokfutását”, méghozzá lecsökkentett töltési idők mellett.

Ami kiderült még, az a bejárható területre vonatkozik. A készítők azt már korábban is elhintették, hogy a Miles Morales-ben jóval kisebb játszóteret kapunk a korábbi felvonáséhoz mérten, ami esetben a teljes város helyett csupán egy városrészt takar, ez pedig nem más, mint az afroamerikai kultúra szíve, Harlem. Persze attól, hogy a terület négyzetméterben jóval kisebb New York teljes térképénél, még így is rengeteg teendőbe botolhatunk bele, ahol ráadásul – a fejlesztők ígérete szerint – a helyi kultúra is nagy szerepet kap. Továbbá arra is lehetőség van, hogy a környék ünnepelt szuperhősévé avanzsáljunk. Ez többek közt úgy vihető végbe, ha nyomon követjük és megfékezzük a helyi bűncselekményeket a Ganke Lee által fejlesztett applikáció segítségével. Ez az app helyettesíti egyébként a Marvel’s Spider-Man-ben látott, figyelhető rendőrségi frekvenciákat. A mobilalkalmazáson kívül a fótó mód bővült még néhány extra filterrel és fénybeállítási funkcióval.

Ugyanakkor afelett sem érdemes szó nélkül elmenni, hogy Miles nemcsak Peter fekete-piros jelmezes másolata. Olyan egyedi képességekkel rendelkezik, mint a venom strike, amivel képes elkábítani az ellenfelet, valamint a láthatatlanná válás. Ezeknek a képességeknek köszönhetően pedig már opció az ellent teljesen észrevétlenül eltenni láb alól, függetlenül, hogy korábban felfedeztek-e maguknak, vagy sikerült orvul kivitelezni az akciót.

Ami a főellenfeleket illeti, eddig csak Rhinóról, Pléhsuszterről és a Roxxon Művekről tudjuk biztosan, hogy meggyűlik vele Miles és természetesen a mi bajunk, de a magunk részéről nem tartjuk elképzelhetetlennek, hogy a Cottonmouth (vagy magyarul Méregfog) néven ismert harlemi rosszarcú, Cornell Bertram Stokes is felbukkan. A fejlesztők azért azt előre leszögezték, hogy közel sem találkozunk annyival, mint Peter Parker kalandjai során.

Továbbá tudomást szereztünk három feloldható outfitről is, köztük a cím alatt látható, igencsak stílusos daft punk szerelésről, a galériában megtekinthető fehér-piros-fekete pók kosztümről, valamint egy hátizsákról, amiben (pók)macskát cipelhetünk magunkkal – az utóbbiról videó is van.

Érdekesség, hogy a Spider-Cat (nem vicc, tényleg ez a neve) nem egy szórakozott Insomniac fejlesztő agyszüleménye, hanem hivatalosan is a Marvel kánon része. Először az Earth-999 párhuzamos univerzumban játszódó Spider-Island: I Love New York City című képregényben bukkant fel 2011-ben, aminek története szerint pókemberes maszkban és képességekkel járta New York utcáit. Később a Dan Slott-féle Spider-Verse-ben került képbe megint, melyben a karakter útja szomorú véget ért.

A Spider-Man: Miles Morales november 19-én jelenik meg a Sony újgenerációs konzoljával párhuzamosan PlayStation 4-re és PlayStation 5-re, utóbbi verzió esetében pedig érkezik egy Ultimate Edition kiadás is, melyben a 2018-as játék remastered változatával egyben juthatunk hozzá a játék(ok)hoz. Érdekesség, hogy az utóbbi kizárólag ebben a formában lesz elérhető a next-gen masinán.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

.

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak