Kapcsolat

Gaming

Marvel’s Spider-Man Remastered: ezért szabták át Peter Parker külsejét

blank

blank

Mint az tudható, a PlayStation 5 debütálásával párhuzamosan több PS4-es cím újgenerációhoz igazított változata is érkezik, köztük a Demon’s Souls és a 2018-as Marvel’s Spider-Man, utóbbi azonban az egyszerűen csak Miles Morales-re keresztelt spin-off Ultimate Edition kiadásában lesz kapható, külön nem fogjuk tudni beszerezni, de még csak jelen generációs verziónkat sem frissíthetjük a PS5-ösre. A Sony / Insomniac Games egy blogbejegyzésben leplezte le – többek közt – ennek miértjét, a magyarázat pedig egész elképesztő: az ok az, hogy nemcsak egy szimpla, felturbózott látványvilággal érkező remastered változat lesz, hanem amiben még a főhőst, Peter Parket is totál átplasztikázták.

Ahogy az a képen / alább található videóban is jól látszik, a PS5-ös Spider-Man Peter Parkerje sokkal inkább az MCU filmek Pókemberét, Tom Holland-et idézi, mintsem az eredeti mo-cap színészt, John Bubniaket. Ez a látványos átváltozás azonban több rajongónál is kihúzta a gyufát, akik ráadásul hangot is adtak nemtetszésüknek a különböző platformokon, ha pedig a nép haragja egyszer lángra kap, az biza nem alszik el egykönnyen.

Kapcsolódó: Pókember 3: izgalmas részletek derülhettek ki, köztük az alcím is

Ezzel természetesen az Insomniac Games fejlesztői is tisztában vannak, nem is kellett sokat várni a magyarázatára: az ügyben a stúdió kreatív producere, Brian Intihar “szólalt meg”, aki azt írta a Twitteren, hogy “bár az új Peter még számukra is szokatlannak hat, szem előtt kell tartaniuk a franchise jövőjét és egyben a technika fejlődését is, ezért szükségét érezték, hogy egy hitelesebbnek tetsző arcot találjanak a főhősnek, illetve Yuri Lowenthal [a Peter hangját kölcsönző] színésznek. Ugyanakkor azt is megértik, ha valakit érzékenyebben érint a dolog, de mindent meg fognak tenni, hogy az eddiginél is jobbá varázsolják [a Marvel’s Spider-Man-t]”.

Lowenthal viccesen annyi kommentárt fűzött hozzá Intihar bejegyzéséhez, hogy “ez az csakis az ő hibája, mindenről a hülye arccsontjai tehetnek”.

A PlayStation 5-ös Marvel’s Spider-Man kiadás tehát a masina egyik nyitócímeként fog megjelenni, és kizárólag a Marvel’s Spider Man: Miles Morales-szel együtt, a program extrás kiadásában lesz kapható – legalábbis egyelőre – november 19-től.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak