Kapcsolat

Film

Spiderhead: a Netflix újabb filmet készít, Chris Hemsworth a főszerepben

blank

blank

Az idén bemutatott Tyler Rake: A kimenekítés sikere nyomán a Netflixnek nagyon felizzott a filmgyártás üllője, amit nem akarnak hülni hagyni: az említett produkció főszereplőjével, Chris Hemsworth-szel (Thor, Hófehér és a vadász) egy második körös kisképernyős-origát jelentettek be, amit ezúttal a csipetnyi thriller helyett egy jókora sci-fi-vel kívánják behinteni.

A streaming korában nem meglepő, hogy a különböző platformok – legyen szó a HBO-ról, a Disney+-ról vagy épp a Netflixről – alkalmanként hajlandóak egész mélyen is a zsebükbe nyúlnak, hogy ne csak tévésorozatokat, hanem egész estés produkciókat is exkluzívként tudhassanak felhozatalukban. Jó példa lehet erre a tavalyi Scorsese-féle gengsztereposz, a The Irishman, de Mundruczó Kornél Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatott, első angol nyelvú nagyjátékfilmjét, a Pieces of a Woman-t is lecsapták.

Ugyanakkor a szolgáltató már bebizonyította, hogy nem csak a felvásárolt filmek képesek szép nézőszámot produkálni, a Sam Hargrave (aki olyan filmeken dolgozott, mint Az éhezők viadala, Deadpool 2 vagy a Bosszúállók: Végjáték) rendezte és a Russo fivérek által írt Tyler Rake: A kimenekítés például nagyon jól teljesített idén áprilisban, amit a kaliforniai médiaszolgáltató és produkciós vállalat újonnan egy hasonló temperamentumú produkcióval szeretne újrázni.

Kapcsolódó: A kaptár: Végtelen sötétség – netflixes animációs sorozat érkezik

A mű Spiderhead címmel érkezik majd valamikor a jövőben, ami az amerikai író, George Saunders The New Yorkerbe írt, Escape From Spiderhead című novelláját veszi alapul, főszereplője pedig ezúttal is Chris Hemsworth lesz – mellette egyébként olyan színészek is felbukkangnak majd, mint Miles Teller (A beavatott) vagy Jurnee Smollett (Lovecraft CountryRagadozó madarak).

blank

Az Escape From Spiderhead története papíralapon egy olyan alternatív jövőben játszódik, ahol a börtönre ítélteknek lehetőségük van részt venni egy kísérleti programban, amivel jelentősen lecsökkenthetik letöltendő idejüket, azonban ezért olyan szereket kell tesztelniük, melyek alapjaiban változtatják meg érzületeiket.

A Variety értesülései szerint a sztorit az a Joseph Kosinski fogja mozgóképpé gyurmázni, aki a Top Gun: Mavericket, a Tron: Örökséget és A bátrakat hozta korábban tető alá, a szkripteket pedig Rhett Reese és Paul Wernick szállítják, akik a Deadpollal és a Zombielanddel is bizonyították már tehetségüket.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak