Kapcsolat

Másvilág

Star Wars: könyvek és képregények tárják fel Snoke eredetét

Bőven van mit mesélni a karakterről, az biztos!

blank

blank

A 2015-ben bemutatott Az ébredő Erő után sokan gondolhattuk, hogy az Új rend élén felbukkanó Snoke fővezér olyan ikonikus karaktere lesz a Skywalker-sagának, mint Darth Vader vagy Sheev Palpatine / Uralkodó. Ennek ellenére már a második (nyolcadik) etapban, azaz a vegyes fogadtatású Az utolsó Jedik-ben véget ért pályafutása Kylo Ren keze (Rey fénykardja) által. És bár a trilógiazáró Skywalker korában kiderült róla egy s más érdekesség, a rajongók és a Lucasfilm illetékesei azonban egyaránt úgy vélik, sokkal több potenciál rejlik Snokeban, mint amit a filmekben kaptunk belőle.

A karaktert árnyaló történeteket regények és képregények formájában szeretnék bemutatni, a sort pedig az egyszerűen csak The Star Wars Book névre keresztelt könyv nyitja meg. Ebben az alkotók – többek közt – az utóbbi időben elterjedt teóriát is megcáfolják, miszerint a vásznon megjelent Snoke valójában nem Palpatine egy félresikerült klónja, hanem egy természetes úton “megteremtődött” személy, akit az Uralkodó irányított. Ez az a rész viszont, ahol a kötet szerint sántít a dolog, és ugyan a fővezér valóban nem Paplatine klónja, de mesterségesen alkották, elméje mindvégig tiszta és világos, cselekedetei pedig saját akaratát tükrözik.

Érdekesség, hogy születtek már sztorik, amik – ugyan felületesen, de – pedzegették kicsit Snoke filmek megelőző tevékenykedését. Ilyen például a Star Wars: The Rise of Kylo Ren című képregény, amiből megismerhetjük Ben Solora tett első “hatását”, mielőtt átállította volna a sötét oldalra, ezen a ponton viszont még messze nem vagyunk képben a sith nagyúr legfontosabb bábjának mivoltát illetően.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak