Kapcsolat

Tech

Steames támogatást kap a DualSense

Egy nagy boldog család

blank

blank

Azon játékosok, akik egyaránt játszanak PC-n és Sony-féle konzolon, megszokott irányítójukkal szerzett képességeiket pedig ott szeretnék megfitogtatni, ahol csak lehet, azok most megnyugodhatnak. A Steam ugyanis immáron hivatalosan is támogatja a DualSense kontrollert, ami azt jelenti, hogy:

  • Könnyedén átkonfigurálható az irányító, mindenhol a megfelelő jelöléseket fogjuk látni – magyarán nincs többé X a négyzet helyett
  • A mozgásérzékelő, rezgés, trackpad és a további gombok is hibátlanul működnek, feltéve, hogy a játék is támogatja azokat

Mielőtt azonban valaki már most nekiiramodna felpattintani vadiúj DualSense kontrollerét a PC-s Horizon Zero Dawnhoz vagy Death Strandinghez (már ha valaki olyan szerencsés ugye, hogy jutott neki az új konzolból, melyet világszerte elkapkodtak), szólnunk kell, ez az opció egyelőre csak a Steam bétatesztelőinek érhető el. De nem kell sokat várni rá, hogy mindenki számára elérhető legyen, úgyhogy nincs különösebb ok az aggodalomra.

Persze nem ok nélkül döntött úgy a Valve, hogy gyakorlatilag azonnal integrálja rendszerébe a DualSense-t. Folyamatosan bővül azok tábora, akik inkább kontrollert használnak számítógépes játékaikhoz, méghozzá nem is akármilyen tempóban, ugyanis az elmúlt esztendőben dupla annyian döntöttek úgy, hogy bizonyos programok esetében teljesen elhagyják az egér-billentyűzet kombinációt a kényelem, intuitívabb, ezáltal pedig könnyebb irányíthatóság érdekében.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak