Kapcsolat

Sorozat

Steven Spielberg a Stranger Things alkotóival készít Stephen King-adaptációt a Netflixre

Stephen King és egy bazárnyi rémálom – part megszámlálhatatlan.

blank

blank

Amikor Brian De Palma 1976-ban mozgóképpé varázsolta a borzongás királya, Stephen King két évvel korábban megjelent művét, a Carrie-t, tán legmerészebb álmaiban sem gondolta, hogy egy horrofilmes alszáner, azaz a Stephen King-adaptációk alapköveit fekteti le tevékenységével. Azóta az írómester megszámlálhatatlan alkotása öltött film -és / vagy sorozat-formát; a legutóbbi szuperszenzációnak szánt ilyennemű produktum a Mike Flanagan-féle (A Bly-udvarház szelleme) Álom doktor, illetve a 2017-es Az reboot folytatása, az Az: Második fejezet volt, jelenleg pedig majd’ kéttucat Stephen King irományról tudjuk, hogy készülőben a filmes adaptációja. Ezek egyike a King Peter Straubbal közösen írt A Talizmán című regénye, amelyet nem kevésbé nívós nevű alkotók készítenek, mint Steven Spielberg (Indiana Jones-filmek), valamint az elképesztően nagy sikerű Stranger Things alkotói, avagy Matt és Ross Duffe. A megalakult trió produceri minőségben vesz részt a munkálatokban – számolt be róla a The Hollywood Reporter nemrégiben. A cikkből ugyanakkor arra is fény derült, hogy az adaptáció Spielberg egyfajta szerelemprojektje lesz, hiszen a rendezőnek annyira tetszett a regény, hogy már annak megjelenése előtt két évvel, 1982-ben megvásárolta a megfilmesítési jogokat.

blank

A Talizmán története szerint a mindössze 12 éves főszereplő, Jack Sawyer, annak érdekében, hogy megmentse súlyosan beteg édesanyját, Lily Cavanaugh-t, elindul, hogy megkeresse a címbeli csodatevő talizmánt. De ahogy az lenni szokott, menet közben kiderül, hogy nemcsak a színésznőként dolgozó anya, de a Föld és a vele párhuzamos világ, a Territóriumok sorsa is az ő kezébe került, feladata teljesítéséhez pedig le kell győznie félelmeit, amelyek egész életében kísértették.

A produkció showrunnere és egyben forgatókönyvírója Curtis Gwinn lesz – aki Dufféékhez hasonlóan szintén ezer szállal kötődik a már-már kultikusnak számító sci-fi-horror szériához –, a stáb további tagjai azonban egyelőre nem ismertek, és csupán annyi tudható, hogy ezen gyümölcs a Netflix streaming-kertjében érlelődik majd, és egész estés film helyett sorozat-formában fog debütálni. Ugyanakkor ezen a ponton joggal merülhet fel a kérdés, hogy ha Spielberg ekkora rajongója a műnek, miért nem vállalja el a rendezést is. Nos, a direktor még 2018-ban úgy nyilatkozott az Entertainment Weeklynek, hogy nem szándékozik beleülni abba a bizonyos székbe, csupán az elkészült alkotást szeretné látni. De mivel egy közel ezeroldalas kötetről beszélünk, amondóak vagyunk, hogy mindenki jobban járt azzal, hogy film helyett kisképernyős adaptációt kap, aminek természetesen még nincs hivatalos bemutatódátuma, de ha tippelnünk kéne, azt mondanánk, 2023 előtt aligha lehet valami a projektből.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak