Kapcsolat

Film

Superman reboot készül, amelyet a Warner Bros egy fekete színésszel a főszerepben képzel el – legalábbis állítólag

A másik inkább vaják lett.

blank

blank

Az acélemberrel rajtolt DCEU amilyen jól és ígéretesen indult 2013-ban, akkora kínszenvedés lett a “végére”. Ez részben a Batman Superman ellen: Az Igazság hajnala, illetve a Zack Snyder (Watchmen, 300) által elkezdett, de Joss Whedon (Bosszúállók) révén befejezett Az Igazság Ligájának köszönhető, ami ugyan bő két hét múlva megkapja a maga újrázott [avagy kibővített és újravágott] változatát, az azonban már nem a DCEU részeként fog a HBO Go műsorára kerülni. Ez részben érthető is a Warner Bros. és a DC Films közös elhatározásának fényében, ami szerint az egész filmes univerzum (soft)rebootolva lesz a 2022-re tervezett, Ezra Miller (Az Igazság Ligája) főszereplésével érkező The Flash filmmel, ami a klasszikus Flashpoint (magyarul: Fordulópont) című képregényt veszi alapul, az olyan produkciókat pedig, mint a fent említett Batman Superman ellen, vagy éppen a hazánkban április 1-jén debütáló Wonder Woman 1984 a multiverzum megnyitásával próbál meg a feledés homályába betessékelni – bár már tervezik a harmadik Wonder Woman filmet is, így a Jason Momoa (Trónok harca, See) által alakított Aquaman mellett Gal Gadot (Halál a Níluson) Csodanőjét is egy hatalmas kérdőjel szegélyezi egyelőre.

Igen ám, a dolog azonban nagyon úgy fest, ennek szövődményeként nemcsak a DC moziverzum eddigi eseményeit helyezik új alapokra (részben legalábbis), hanem bizonyos karaktereit is. Például a Ban Affleck (Daredevil) alakította denevérember helyét átmenetileg Tim Burton (A halott menyasszony) Batmanje, azaz Michael Keaton (Pókember: Hazatérés) veszi át, a Cyborgot játszó Ray Fisher (Az Igazság Ligája) pedig, miután hivatalosan is végleg leszerelte magáról kiber-végtagjait [amiért a 2017-es Az Igazság Ligája forgatásai a legszebben szólva sem baráti hangulatban zajlottak], az ő helyére is valószínűleg új szereplőt fogunk kapni, bár a karakter sorsát egyelőre vakhomály övezi. Továbbá a legfrissebb információk szerint Henry Cavillt (Enola Holmes, Vaják) sem fogjuk többé a kryptoni félisten bőrébe bújva látni – természetesen a Zack Snyder: Az Igazság Ligája után.

blank

Ez utóbbi hírt a múlt héten a Deadline szellőztette meg, és bár Cavill nem zárkózik el attól, hogy újra felöltse Superman gúnyáját, egyéb kötelezettségei miatt erre mostanság aligha kerülhetne sor. És bizony a szuperember karaktere is része a Warner / DC “reboot-terveinek”, így túl sokáig nem hanyagolható szereplője a nagy egésznek, a stúdió ezért megkezdte egy új Superman-történet megalapozását. A csavar a történetben pedig az, hogy ez a Superman már nem a polgári néven Clark Kentként ismert hérosz, hanem a 2009-es Final Crisis történetfolyamban debütált Calvin Ellis lesz az.

Aki nem lenne képben a karaktert illetően, dióhéjba foglalva Ellis egy multiverzumbeli Superman-alteregó, aki a New-52 univerzumból származik, és úgy ahogy Clark, ő is a Krypton-bolygó szülöttje. Ami pedig a karakter háttérsztoriját illetni, kezdeti életpályája hasonló ívet járt be, mint klasszikus identitásáé, csak éppen a Krypton pusztulását követve a földre érkezésekor nem a Kent, hanem az Ellis család fogadja örökbe.

És ha mindez még nem volna elég, egybevágó pletykák szerint a Warnernek már kiszemeltje is van a fekete Superman szerepére, méghozzá annak a Michael B. Jordan személyében, aki a Marvel-féle önálló Fekete Párduc antagonistája, N’Jadaka szerepében már bizonyította tehetségét. Jordant egyébként 2019-ben már megkérdezték egy interjú keretében, hogy eljátszaná-e a DC legerősebb fekete szuperhősét, amire határozott igennel felelt, mindent összevetve pedig nem lenne meglepő, ha a stúdió – többek közt pont emiatt – valóban kiszemelte a színészt Calvin Ellis szerepére.

blank

Ezen a ponton ugyanakkor nem árt tisztázni, hogy semmilyen hivatalos megerősítés nem történt sem a Warner, sem pedig a színész részéről, így biztosra csupán az tudható, hogy új Az acélember film érkezik majd a The Flash-film után, arra viszont most még nem mernénk nagyobb tétben fogadni, hogy valóban az Ellis-féle Superman köszön majd vissza élőszereplős formában a vásznon – még ha, indokolt és érthető is lenne a döntés –, arra meg pláne nem, hogy ténylegesen is Michael B. Jordan fogja megszemélyesíteni őt. Mi mindenesetre reméljük, hogy a Warner ezúttal tudja, mit csinál, a hosszútávú tervei közé felvett projektekkel pedig sikerül majd gatyába rázni a DCEU eddig igencsak hullámzó minőségét.


Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Kattints a kommenteléshez

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Felkapottak